Nadškof Stanislav Zore čestital zlatim košarkarjem

18.9.2017 Ljubljana Nadškof Zore, Šport
Foto: splet Foto: splet

Spoštovani evropski košarkarski prvaki, naša slovenska košarkarska reprezentanca!

Bilo je, kot bi nevidni dirigent usmerjal Slovenijo. Vsi skupaj smo zadrževali dih, vsi smo hkrati vzklikali od navdušenja, kot eden smo doživljali tekme, ki ste jih, naša košarkaška reprezentanca, igrali na letošnjem evropskem prvenstvu.

Tudi košarkarji ste igrali duhu vsi za enega eden za vse. Pred seboj ste imeli jasen cilj: osvojiti čim boljše mesto na prvenstvu. Vsako tekmo ste začeli s tem ciljem in vsako ste odigrali v tem duhu. In ste zmogli. Sposobnosti posameznikov so se združile v ekipo, ki je bila tako močna, da ji noben nasprotnik vse do konca ni mogel do živega. Tako ste postali prvaki.

Dragi naši košarkarji, naši evropski prvaki, čestitam vam ob uspehu, ki ste ga dosegli s svojim garanjem in ob podpori vseh strokovnih sodelavcev. Zahvaljujem se vam, ker ste nam ob vrhunskih predstavah ves čas pomagali do narodnega ponosa in do jasno izražene istovetnosti. Vesel sem, da ste to, kar ste, in to tudi sproščeno pokažete Evropi.

Želim vam, da se poškodbe čim prej pozdravijo in da najdete nekaj časa, da boste lahko poveselili in praznovali tudi s svojimi najbližjimi.

Čestitam in hvala vam za vse, naši evropski prvaki.

msgr. Stanislav Zore OFM
ljubljanski nadškof metropolit

Vir: Nadškofija Ljubljana