Nabirka za Petrov novčič

2.7.2017 Katoliška cerkev Sveti sedež

Slovenski škofje so na 100. redni seji SŠK, ki je bila 8. maja 201, na Bledu sklenili, da bo letošnja nabirka za »Petrov novčič« v nedeljo, 2. julija 2017.

Petrov novčič je starodavna nabirka Cerkve za naslednika apostola Petra, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih Katoliške cerkve. Leta 2015 smo slovenski verniki v ta namen darovali 49.203,36 evra, v obdobju 2006–2015 pa je Cerkev na Slovenskem zbrala 546.835,72 EUR. Zahvaljujemo se vsem, ki so namenili svoj dar nasledniku apostola Petra.

Na voljo je tudi posebna spletna stran http://www.obolodisanpietro.va/, kjer je predstavljena finančna pomoč, ki jo verniki ponudijo svetemu očetu, ta pa jo potem nameni za potrebe vesoljne Cerkve in različne karitativne dejavnosti. Vernikom se zahvaljujemo za darežljivost.

Petrov novčič odslej tudi na facebooku

Petrov novčič je odslej mogoče spremljati tudi na priljubljenem spletnem omrežju facebook. Stran je zaenkrat v italijanščini, v prihodnjih mesecih pa pripravljajo še različici v španskem in angleškem jeziku. V Vatikanskem državnem tajništvu menijo, da je namen Facebook profila ustvariti virtualni prostor, ki bo odprt za vse, da bi lahko spoznali dejavnosti, ki se izvajajo s pomočjo te že več stoletij stare nabirke. Petrov novčič, ki je že prisoten na Twitterju in Instagramu, želi z navzočnostjo na še enem družbenem omrežju pospeševati dialog z vsemi osebami, ki želijo pomagati ljudem v stiski in konkretno podpirati karitativna dela. Pobuda je sad sodelovanja državnega tajništva, tajništva za komunikacijo in vatikanskega governatorata.