Molitev za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu

7.9.2013 Cerkev na Slovenskem Mir
Foto J. Čuk Foto J. Čuk

V soboto, 7. septembra 2013, bodo na pobudo papeža Frančiška po različnih krajih v Sloveniji potekala bogoslužja in molitvena srečanja za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu.

Molitvena tridnevnica za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu

Molitvena tridnevnica se je začela v četrtek, 5. septembra, s sveto mašo Vojaškega vikariata. V petek, 6. septembra 2013, na drugi dan tridnevnice, bo ob 19.00 v Ljubljani pri sv. Jožefu na Poljanah sv. maša za mir, sledila pa bo večurna adoracija pred Najsvetejšim in premišljevanje o miru. Duhovnemu bdenju, ki bo v Marijini kapeli, se lahko pridružite vse do polnoči. Pripravlja skupnost Totus Tuus. Na tretji dan, v soboto, 7. septembra 2013, pa bodo ob 16.00 sv. mašo za mir darovali v ljubljanski stolnici. Sveto mašo pripravlja Društvo katoliških pedagogov Slovenije, po maši sledi molitev za domovino in mir na svetu.

Dodatne informacije dobite pri koordinaciji Tridnevnice za mir v Siriji in Bližnjem vzhodu p. Petru Rožiču DJ na e-naslovu: [email protected].

Škofija Celje

Molitev za mir je v celjski škofiji je potekala v soboto, 7. septembra 2013, ob 19.00 v celjski stolnici. Po škofovi maši za mir je potekalo molitveno srečanje, na katerem so se pridružili tudi pravoslavni verniki, med njimi družina in pravoslavni duhovnik, ki prihaja iz Sirije.

Nadškofija Ljubljana

V Slovenskem Marijinem narodnem svetišču na Brezjah so se pridružili papeževi molitvi ter molitvi vse Cerkve. Po sveti maši ob 19.00 so svoje prošnje med petjem in ob prižganih svečkah v procesiji ponesli ven iz cerkve, potem so počastili Najsvetejše v tišini. Vmes je bilo petje, branje psalmov in papeževih besed o miru.

Škofija Murska Sobota

V škofijskem romarskem središču murskosoboške škofije v Turnišču bodo molili za mir v Siriji in Bližnjem vzhodu. Molitev bo v sklopu mesečnega romarskega shoda prvih sobot. Ob 18.00 bo molitev pred Najsvetejšim (med molitvijo bo priložnost za sv. spoved), ob 19.00 bo sv. maša, nato bo sledila procesija z Marijino podobo, ki jo verniki spremljajo s pesmijo in molitvijo.

Nadškofija Maribor

V romarski cerkvi Matere Božje na Brinjevi gori bo potekala molitev za mir v soboto, 7. septembra 2013, ob 8.30.