Misijonska nedelja in misijonska vas 2015

16.10.2015 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Misijon, Misijonar

V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 18. oktobra 2014, praznovali misijonsko nedeljo. Skupno vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo na Brezjah v nedeljo, 18. oktobra, ob 15. uri.

Največja solidarnostna povezanost vernikov vsega sveta – v molitvi in darovanju – je gotovo vsako leto na misijonsko nedeljo. Na ta dan se verniki župnij po vsem svetu še posebej zavemo, da smo “udje enega Kristusovega telesa” in da moramo skrbeti drug za drugega. »Če en del trpi, trpijo z njim vsi deli, če je en del v časti, se z njim veselijo vsi« (1 Kor 12,26).

Nimajo vse Cerkve po svetu enakih možnosti – ne v duhovnem ne v materialnem smislu. Zato molimo drug za drugega, zato vsi prispevamo darove, s katerimi papeške misijonske družbe pomagajo najbolj revnim škofi jam po svetu.

Misijonska nedelja nas vabi, da uresničimo Jezusovo naročilo: »Pojdite po vsem svetu in učite vse narode …« (Mr 16,15). V misijone ne moremo vsi, lahko pa podpremo tiste, ki so tja odšli, misijonarje. Lahko uresničimo Jezusovo vabilo: »Tako naj sveti vaša luč pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih« (Mt 5,16).


Misijonska vas 2015

V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano bo v sklopu praznovanja misijonske nedelje v petek, 16. oktobra, in soboto, 17. oktobra, misijonska vas.

Poseben gost bo Peter Opeka, misijonar z Madagaskarja. Na programu bo sprehod po pravi »misijonski vasi«, seznanjanje s kulturo različnih narodov, sodelovanje na pestrih delavnicah, razstava jaslic iz dežel, kjer delujejo naši misijonarji, pogovor z misijonarji.

Ogled je oba dneva od 9. do 18. ure. V petek zvečer bo ob 19. uri 'misijonsko obarvana' sveta maša v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano.


Misijonar Peter Opeka za prijatelje

V dvorani Tivoli v Ljubljani, na večer pred misijonsko nedeljo, v soboto, 17. oktobra 2015, ob 19. uri bo dobrodelni večer pričevanja Petra Opeke z glasbenimi gosti (Modrijani, Alfa in Omega …) naj bo večer, ki nas bo potrdil v krščanskem upanju in veselju. Misijonar Peter Opeka bo izzvan s konkretnimi vprašanji: pravičnost, solidarnost, slava, begunci, kriminal …

Prireditve, na katerih boste lahko srečali Petra Opeko:
– petek, 16. oktobra, ob 19.00 sveta maša v župniji Ljubljana-Šentvid,
– sobota, 17. oktobra, ob 19.00 dobrodelni koncert v Hali Tivoli,
– nedelja, 18. oktobra, ob 9.00 sveta maša v ljubljanski stolnici,
- ob 16.00 sveta maša na Brezjah ob misijonski nedelji,
– ponedeljek, 19. oktobra, ob 17.00 Knjižnica Otona Župančiča Ljubljana,
– torek, 20. oktobra, ob 18.00 sveta maša v župniji Polhov Gradec,
– sreda, 21. oktobra, ob 19.00 sveta maša v župniji Novo mesto – Kapitelj,
– četrtek, 22. oktobra, ob 19.00 sveta maša v župniji Velike Lašče,
– petek, 23. oktobra, obisk v Tinjah na Koroškem,
– sobota, 24. oktobra, ob 10.00 sveta maša in pogovor v župniji sv. Janeza Krstnika v Mariboru,
- ob 18.00 srečanje v župniji sv. Jožef v Celju.

Dodatne informacije dobite v Misijonskem središču Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, po tel. št. 01/300–59–50 ali po e-pošti na naslovu [email protected].