Misijonska nedelja

21.10.2012 Vesoljna Cerkev in Cerkev na Slovenskem Mednarodni dan, Misijon

V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 21. oktobra 2012, praznovali misijonsko nedeljo pod geslom Izžarevati besedo resnice. Papež Benedikt XVI. je za misijonsko nedeljo napisal poslanico z naslovom Poklicani, da s svojim življenjem v svetu izžarevamo besedo resnice.

Misijonska nedelja je praznik zahvale in hvaležnosti za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 73 slovenskih misijonark in misijonarjev. V Cerkvi na Slovenskem smo hvaležni za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Škofijska praznovanja misijonske nedelje bodo potekala po naslednjem sporedu:

  • škofija Koper – praznovanje v župniji Črni vrh nad Idrijo se bo začelo ob 15.00;
  • nadškofija Ljubljana – praznovanje v župniji Grosuplje se bo začelo ob 16.00;
  • nadškofija Maribor – praznovanje v župniji Sv. Lenart v Slovenskih goricah se bo začelo ob 15.00;
  • škofija Murska Sobota – praznovanje v župniji Sv. Jurij ob Ščavnici se bo začelo ob 15.00;
  • škofija Novo mesto – praznovanje v župniji Mirna se bo začelo ob 10.30.

Skupni misijonski praznik Slovenije in Koroške

Misijonsko središče Slovenije in Referat za misijone iz Celovca v soboto, 20. oktobra 2012, pripravljata skupni misijonski praznik Slovenije in avstrijske Koroške z geslom Verovati – praznovati – deliti, ki bo potekal na Plešivcu (Tanzenberg) v neposredni bližini Gospe Svete na avstrijskem Koroškem. Program se bo začel ob 9.00, sklenil pa se bo ob 15.00. Osrednji dogodek dneva bo maša, ki se bo začela ob 11.30. Somaševanje duhovnikov, med katerimi bodo tudi misijonarji, bosta vodila krški škof Alois Schwarz in mariborski nadškof metropolit Marjan Turnšek, sodelovali pa bodo mladinskimi zbori iz Slovenije in avstrijske Koroške ter redovnice iz Afrike in Indije.


Dodatne informacije dobite v Misijonskem središču Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–50, e-naslov: [email protected].