Mednarodni simpozij »Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo«

3.10.2014 Ljubljana Civilna družba
Državni svet - Foto splet Državni svet - Foto splet

Združenja krščanskih poslovnežev Slovenije (ZKPS) v sodelovanju z mednarodnim združenjem krščanskih poslovnežev UNIAPAC, združenjem katoliških delodajalcev iz Nemčije (BKU) ter fundacijo Konrad Adenauer, organizira v petek, 3. oktobra 2014 v Državnem svetu simpozij "Evropa prihodnosti med uspešnostjo in odgovornostjo".

Poglavitni temi simpozija sta uveljavljanje »evropske družbe solidarnosti in odgovornosti« ter »socialne in etične vrednote v poslovnem svetu«. Na celodnevnem dogodku bodo sodelovali nekateri pomembnejši tuji gosti kot so Marie-Luise Dött, poslanka v nemškem parlamentu, odgovorna za sodelovanje s slovenskim parlamentom; Stephan Werhahn (vnuk Konrada Adenauerja); Gertrud Rantzen, predsednica nemško-slovenske gospodarske zbornice in drugi.

Drugi domači govorci pa so še prof. dr. Žiga Andoljšek, dekan Fakultete za poslovne vede; Tone Rode, direktor založbe Družina; mag. Matej Kovač, poslovnež in kolumnist; Lojze Peterle, evropski poslanec; poslovneža g. Anton Papež ter Japec Jakopin in drugi.

Dogodek je organiziran za najširšo javnost, še posebej pa so vabljeni vidni predstavniki slovenske družbe, gospodarstveniki, predavatelji na univerzi, nekateri poslanci Državnega zbora ter predstavniki Državnega sveta.

Več na: http://www.zkps.si