Maše ob začetku akademskega leta in študentska pastorala

5.10.2012 Slovenija: Novo mesto, Koper, Ljubljana, Celje in Maribor Študent
Teološka fakulteta v Ljubljani - foto - SŠK Teološka fakulteta v Ljubljani - foto - SŠK

Škofija Novo mesto

Novomeški škof. msgr. Andrej Glavan bo v petek, 5. oktobra 2012, ob 19.00, v stolnici sv. Nikolaja v Novem mestu ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Diplomantom, ki so uspešno končali študij v Katehetsko pastoralni šoli, bo podelil diplome.

Nadškofija Ljubljana

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo v torek, 9. oktobra 2012, ob 18.30, v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik Klemen Svetelj. Prepevali bodo pevci študentskega zbora Mladost, pesem, prijateljstvo (MPP). K maši so povabili rektorja univerze, dekane fakultet, univerzitetne profesorice in profesorje, mlade raziskovalce, nepedagoško osebje, ki je zaposleno v visokošolskih in univerzitetnih ustanovah ter študentke in študente.

Nagovor nadškofa Stresa

Škofija Koper

Koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo v torek, 9. oktobra 2012, ob 19.00, v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik mag. Bogdan Vidmar. K maši so posebej povabili študentke in študente.

Škofija Celje

Generalni vikar Marjan Jezernik bo v sredo, 10. oktobra 2012, ob 18.00, v stolnici sv. Danijela v Celju ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik Srečko Hren. K maši so posebej povabili študentke in študente.

Nadškofija Maribor

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek bo v sredo, 10. oktobra 2012, ob 18.00, v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru ob začetku akademskega leta daroval mašo v čast Svetemu Duhu. Somaševal bo tudi študentski duhovnik p. Ivan Hočevar DJ, pri maši pa bo prepeval katoliški študentski zbor Vdih. K maši so povabili univerzitetne profesorice in profesorje, mlade raziskovalce, nepedagoško osebje, ki je zaposleno v visokošolskih in univerzitetnih ustanovah ter študentke in študente.

Nagovor nadškofa Turnška


Študentska pastorala v Sloveniji

Škofija Celje

V celjski škofiji je za področje študentske pastorale odgovoren župnik iz župnije Celje – Sveti Duh Srečko Hren, ki je na voljo tudi za dodatne informacije, tel. 03/492–77–40, e-naslov: [email protected].


Škofija Koper

V koprski škofiji za delo s študenti skrbi Študentski center Jadro. Sedež društva je v frančiškanskem samostanu na Destradijevem trgu 10 a v Kopru. Maša za študente v cerkvi sv. Ane je vsak torek ob 19.30. Po maši bodo v ŠC Jadro sledila srečanja v malih študijskih in pogovornih skupinah:

  • Živeti kot ljubljeni (Henri J. M. Nouwen) – Vsakih 14 dni. Vodi s. Metka Špindler.
  • Absolventi in podiplomski študentje – Vsakih 14 dni. Vodita Janez Rutar in Mihaela Kotar.
  • Prepir: kako razložiti vero nevernim? – Vsak torek. Vodi Bogdan Vidmar.

Študentske maše bodo tudi ob četrtkih ob 19.30 v cerkvi sv. Bassa na Prešernovem trgu (Muda, Da Pontijev trg). Po mašah bo sledila razprava ob knjigi Religiozni čut. Vodi Bogdan Vidmar.

Nekaj izzivalnih vprašanj za študente in profesorje UP ob začetku študijskega leta

Dodatne informacije dobite pri voditelju študentske pastorale mag. Bogdanu Vidmarju, tel. 0590/78–300, GSM: 051/323–165, e-naslov: [email protected] oziroma na spletni strani: www.jadro.si.


Nadškofija Ljubljana

Sedež študentske pastorale v ljubljanski nadškofiji je na Poljanski cesti 4 (v atriju dvorišča Teološke fakultete) v Ljubljani.

Dodatne informacije dobite pri voditelju univerzitetne pastorale mag. Klemenu Svetelju, GSM: 041/874–577, e-naslov: [email protected], oz. na spletni strani: www.unipas.si.


Nadškofija Maribor

V mariborski nadškofiji na področju študentske pastorale deluje Katoliški študentski center Sinaj na Koroški cesti 1 v Mariboru.

Katoliški študentski center Sinaj

Dodatne informacije dobite pri voditelju študentske pastorale p. mag. Ivanu Hočevarju DJ, tel. 0590/80–390, e-naslov: [email protected] oz. na spletni strani: www.sinaj.si.