Letno srečanje tiskovnih predstavnikov evropskih škofovskih konferenc v Kölnu v Nemčiji

11.7.2012 Köln, Nemčija CCEE

V Kölnu v Nemčiji bo od srede, 11. do sobote, 14. julija 2012, potekalo letno srečanje tiskovnih predstavnikov evropskih škofovskih konferenc (CCEE),[1] ki se ga bo v imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležil Aljoša Vodopivec.

V okviru programa bodo spregovorili predstavniki nemškega katoliškega radia DomRadio, direktor nemškega zveznega centra katoliških medijev Katholisches Medienhaus, medijski strokovnjaki ter drugi poznavalci sredstev družbenega obveščanja. Na okroglih mizah in predavanjih bodo predstavljeni primeri dobrih praks in spodbude za učinkovit način komuniciranja Cerkve z javnostjo.

Predstavniki posameznih škofovskih konferenc bodo predstavili tudi poročila o življenju posamezne krajevne Cerkve ter dogodke, ki bodo v posameznih deželah potekali v letu vere.
[1] Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) vključuje vseh triintrideset evropskih škofovskih konferenc, ki jih zastopajo njihovi predsedniki. Člani Sveta so tudi nadškofje iz Luksemburga, Kneževine Monako, Cipra ter škof iz Kišinjeva v Moldaviji in eparh škofije Mukačevo iz Ukrajine. Status rednih gostov imata predsednik Kazahstanske škofovske konference in jeruzalemski latinski patriarh. Predsednik Sveta je nadškof iz Esztergoma-Budimpešte in madžarski primas kardinal Péter Erdö, podpredsednika pa sta nadškof iz Genove v Italiji kardinal Angelo Bagnasco in nadškof iz Przemyśla na Poljskem msgr. Józef Michalik. Generalni tajnik Sveta je dr. Duarte da Cunha, sedež tajništva pa je v St. Gallnu v Švici.