Križev pot mladih po ulicah Maribora 2012

4.4.2012 Maribor Mladina, Molitev, Škofija Maribor
Križev pot mladih po ulicah Maribora 2012 - plakat Križev pot mladih po ulicah Maribora 2012 - plakat

V cerkvi sv. Alojzija na Glavnem trgu se bo v sredo, 4. aprila 2012, s pričetkom ob 18.30, začel tradicionalni križev pot mladih po mariborskih ulicah, ki ga bodo sklenili v cerkvi sv. Barbare na Kalvariji. V primeru slabega vremena bo obred v cerkvi sv. Alojzija. Naslov letošnjega križevega pota je Pravičen.

Ljudsko pobožnost križevega pota organizira Katoliški študentski center (KŠC) Sinaj v sodelovanju z Dekanijskim odborom za mlade. Sodelovale bodo različne katoliške mladinske in študentske skupine. Vsebinsko bo križev pot mladih povezan s pravičnostjo v ljubezni, saj je pastoralno leto 2011/2012 v Cerkvi na Slovenskem posvečeno družbenemu nauku oz. socialni pravičnosti. V času, ko številni med nami na različnih življenjskih področjih doživljajo krivice, želijo organizatorji povabiti k ustvarjanju pravičnejše družbe.

Snemanje bo dovoljeno, pri čemer naj člani tehničnih ekip upoštevajo religiozno naravo dogodka. Intervjuvanje udeležencev med pobožnostjo ni zaželeno.


Besedilo je pripravil voditelj KŠC Sinaj p. Ivan Hočevar DJ, ki je na Koroški cesti 1 v Mariboru na voljo tudi za dodatne informacije, tel: 0590/80–390, GSM: 041/286–352. Prim. tudi spletno stran: www.sinaj.net.