Pogovorni večer o vlogi, ki jo ima v vojni kristjan: Kristjan v vojni in vojna v kristjanu

30.3.2022 ob 20:00 Jurčičev trg 2, Ljubljana Mir, Mladi
Grafika: Katoliška mladina Grafika: Katoliška mladina

Katoliška mladina v sredo, 30. marca 2022, ob 20.00 na KANI (Jurčičev trg 2, Ljubljana) pripravlja pogovorni večer o vlogi, ki jo ima v vojni kristjan.

V luči trenutnega dogajanja, ko se po letih miru v Evropi znova soočamo z vojno v naši neposredni bližini, se bomo z moralnim teologom dr. Andrejem M. Pozničem in nekdanjim vojaškim vikarjem msgr. dr. Jožetom Plutom pogovarjali o vlogi, ki jo ima v vojni kristjan, in mnogih moralnih dilemah, ki lahko duhovno vojno sprožijo v njem samem.

Kakšen je smisel vojne in kaj nam s takšnimi nesrečami želi Bog sporočiti? Kaj je vredno braniti: svojo domovino, družino, hišo, imetje – in za kakšno ceno? V kakšnih priložnostih smo dolžni za obrambo zastaviti svoje življenje in kdaj je bolj prav bežati? Je sprejemljivo, da se kristjan bori z bombami in puškami, ali naj uporablja le “duhovno orožje”?   Lepo vabljeni, da pridete in prisluhnete praktičnim izkušnjam iz življenja vojaškega duhovnika ter iskanju odgovorov na omenjene in še mnoge druge dileme, ki jih je bolje razčistiti, še preden bi lahko bilo – Bog ne daj – prepozno.   

Katoliška mladina