Koncert: »Vokalno orgelski pozdrav Rožnovenski Kraljici«

21.10.2018 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba, Kultura
Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt Andreja Zakonjšek Krt in Primož Krt

Dom sv. Jožef vabi na koncert iz sklopa Glasba na hribu Vokalno orgelski pozdrav Rožnovenski Kraljici, ki bo v nedeljo, 21. oktobra 2018, ob 19. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje. Nastopila bosta sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in baritonist Primož Krt na orglah.

Andreja Zakonjšek Krt je po diplomi iz glasbene pedagogike na mariborski Pedagoški fakulteti diplomirala tudi na oddelku za koncertno petje na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Od sezone 1996/1997 je kot solistka redno zaposlena v SNG Maribor, kjer se je predstavila v številnih vodilnih opernih in operetnih vlogah. (Mimi, Rosina, Adina, Micaela, Antonia, Princesa vrtoglavka, Liu, Zerlina, Pamina, Nova Mati prednica, Lauretta, Vesela vdova, Adela, Rosalinda..) Redno gostuje tudi v SNG Opera in balet Ljubljana. (Donna Elvira in Zerlina v Mozartovi operi Don Giovanni, Metka, Suzana, Norina, Berenice, Micaela, Griletta, Vesela vdova…). V sezoni 2015-2016 je prejela naziv prvakinje SNG Maribor. Je pevka s fleksibilnim glasovnim razponom, bogato zvenečimi registri in prepričljiva interpretka različnih glasbenih zvrsti (od šansona, samospeva pa vse do opere in operete). Dejavna je tudi na koncertnem področju: večkrat je že sodelovala s Slovensko filharmonijo, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor, Celjskim godalnim orkestrom, orkestrom Akord, orkestrom Hiše kulture Celje, pianistko Natašo Valant, Danielo Candillari, Bredo Zakotnik in drugimi. Je gostja številnih odrov in festivalov doma in v tujini, njen koncertni repertoar pa obsega dela od zgodnjega baroka do glasbe 20. stoletja. Leta 2004 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšla njena prva zgoščenka z naslovom Slovenski in francoski samospevi, ki sta jo posneli skupaj s pianistko Natašo Valant. Kasneje so se tej zgoščenki pridružile še druge. Je dobitnica nagrade Sama Smerkolja za leto 2015, ki jo Slovensko glasbeno komorno gledališče podeljuje slovenskim opernim pevcem za vrhunske umetniške dosežke in letošnja dobitnica srebrnega grba Občine Celje.

Primož Krt je med študijem arhitekture obiskoval in zaključil Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani – smer solopetje pri profesorici in solistki Ireni Baar. Ob osnovnem poklicu (je univerzitetni diplomirani inženir arhitekture) deluje kot zborist, korepetitor in solist v zboru prvega slovenskega pevskega društva LIRA, bil je član raznih vokalnih skupin in zborov. 3 leta je bil umetniški vodja Celjskega okteta. Kot solist je nastopil v številnih operetah in muzikalih v poletnem gledališču Studenec in Žalcu, na koncertih orkestra akord, na recitalih in v več sakralnih vokalno-instrumentalnih delih. Zadnja leta je veliko sodeloval v zboru lju­bljanske Opere in baleta kot solo zborist, letos pa kot solist mariborske Opere v muzikalu Titanik.

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!


Pripete datoteke:

koncert rožnovenski kraljici Andreja Zakonjsek Krt Primoz Krt, oktober, 2018.pdf