Koncert slovanskih gimnazij v Slovenski filharmoniji

7.3.2013 Ljubljana Glasba, Tujina, Zavod sv. Stanislava
Dekliški zbor sv. Stanislava Dekliški zbor sv. Stanislava

V Slovenski filharmoniji na Kongresnem trgu 10 v Ljubljani bo v četrtek, 7. marca 2013, ob 18.00, potekal koncert zborov treh slovanskih gimnazij. Med nastopajočimi bodo zbor Piaristične gimnazije iz Trenčina na Slovaškem, zbor iz Krakova na Poljskem, zbora Škofijske klasične gimnazije iz Ljubljane ter Godalni orkester Glasbene šole v Zavodu sv. Stanislava.

Več kot 200 mladih glasbenikov se bo predstavilo s pestrim programom, ki bo obsegal repertoar od ljudske glasbe do sodobnejših ritmov, koncert pa se bo zaokrožil s skupno izvedbo Mozartove kantate Veni Sancte Spiritus.

V omenjenem Zavodu v tem tednu poteka srečanje gimnazijskih zborov s Poljske, Slovaške in iz Slovenije. Namen tovrstnih tradicionalnih srečanj je izmenjati izkušnje učiteljev in dijakov tako na zborovskem, kot tudi na jezikovnem področju.

Vstopnice bodo eno uro pred koncertom na voljo v Slovenski filharmoniji.


Besedilo je pripravila pomočnica direktorja Zavoda sv. Stanislava Lily Schweiger Kotar, ki je za dodatne informacije na voljo na tel. št. 01/582–21–51 ali po e-pošti na naslovu [email protected].