Koncert gospel zbora Bee Geesus

15.11.2013 ob 19:00 Celje - Dom sv. Jožef Glasba, Dom sv. Jožef, Kultura
Gospel zbor Bee Geesus, foto: Ludvik Jaklin Gospel zbor Bee Geesus, foto: Ludvik Jaklin

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz sklopa Glasba na hribu, ko bomo prisluhnili edinemu gospel zboru v Sloveniji, zboru Bee Geesus, ki namesto inštrumentalne spremljave v svoje aranžmaje vključuje beatbox in druge elemente vocal playa, kar ga naredi edinstvenega med gospel zbori. Koncert bo v petek, 15. novembra 2013, ob 19.00 v cerkvi sv. Jožefa v Celju.

Zbor Bee Geesus je ob izključno vokalni izvedbi prepoznaven po svoji nalezljivi energiji, s katero navdušuje poslušalce širom Slovenije in zunaj nje.

Edini gospel zbor v Sloveniji ni samo izvajalec gospela, ampak vidi pravi smisel svojega delovanja predvsem v širjenju veselega sporočila, ki ga nosijo gospel pesmi. To v veliki meri uresničuje z nastopi na različnih dobrodelnih koncertih, prireditvah in festivalih. Bee Geesus je pobudnik in nosilec projekta Gospel d.d., vsakoletnega največjega koncerta gospel glasbe v Sloveniji, na katerem se slovenski izvajalci črnske duhovne in popularne glasbe združijo v zbiranju sredstev za otroke, žrtve nasilja. Zbor je decembra 2009 Slovenijo zastopal v svetovnem dobrodelnem projektu Starbucks Love Project, s čimer se je zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Bee Geesus vsaki dve leti tradicionalno sodeluje na nemškem festivalu Gospelkirchentag, ki je največji mednarodni gospel festival v Evropi. S svojo svežino in edinstvenim pristopom h gospel glasbi so pevke in pevci septembra 2010 navdušili Karlsruhe, junija 2012 pa Dortmund. S strani nemške publike in medijev je zanimanje za slovenski gospel zbor vsakič veliko, odličnim odzivom pa se pridružujejo tudi poznavalci.

Zbor deluje pod umetniškim vodstvom Mateja Virtiča, ki je eden vidnejših predstavnikov a cappelle v Sloveniji.

Vstop na koncert je prost - vabljeni!


Pripete datoteke:

Koncert Bee Geesus, plakat - PDF.pdf