Koledniki pri predstavnikih oblasti

8.1.2024 Ljubljana Božič, Dobrodelnost
Foto: Misijonsko središče Slovenije Foto: Misijonsko središče Slovenije

V ponedeljek, 8. januarja 2024, po prazniku Gospodovega razglašenja ali Svetih Treh kraljev, so koledniki iz župnij Luče, Ljubno ob Savinji in Solčava iz Škofije Celje obiskali predstavnike cerkvenih in civilnih oblasti v Ljubljani.

Voščilo in oznanilo Jezusovega rojstva so izrekli ljubljanskemu nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu. Nato so obiskali predsednico Republike Slovenije go. Natašo Pirc Musar in predsednico Državnega zbora Republike Slovenije go. Uršo Klakočar Zupančič. Povsod so bili zelo lepo sprejeti. Gostitelji so se zahvalili za sporočilo miru in upanja, ki ga širijo koledniki, in jim zaželeli, da tudi ko odrastejo, ohranijo pozitivne vrednote v svojem življenju in se trudijo za dobro.

Koledniško skupino je spremljal ravnatelj Misijonskega središča Slovenije g. Matjaž Križnar, ki je predstavil pomen Trikraljevske akcije, s katero Misijonsko središče letno zbere preko 300.000€ denarnih sredstev za projekte slovenskih misijonarjev v državah tretjega sveta. Trenutno po svetu deluje 42 misijonarjev v 28 državah na 5 celinah. Kolednike so spremljali tudi domači župnik Viki Košec in zavzete katehistinje. Ob koncu obiska v Ljubljani so se koledniki ustavili tudi v uredništvu Založbe Družina in na Slovenski karitas.

Predstavitev trikraljevske akcije

 

Misijonsko središče Slovenije