Klic dobrote 2012

28.11.2012 Celje Glasba, Karitas
Klic dobrote 2011 - Foto Rok Mubi Klic dobrote 2011 - Foto Rok Mubi

V Dvorani Golovec v Celju bo v sredo, 28. novembra 2012, ob 20.00, potekal 22. dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski Klic dobrote 2012, ki ga Slovenska karitas pripravlja skupaj z RTV Slovenija. Koncert bosta neposredno prenašala nacionalna radio in televizija ter Radio Ognjišče.

Prireditev v dvorano vsako leto privabi obiskovalce, ki Karitas pomagajo zbirati potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji. Nastopajoči glasbeniki, pevci, zbori, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim nastopom nagovorili javnost. Med nastopajočimi bodo: Rok Trkaj, Elda Viler, Ana Dežman, Nina Pušlar, Vokalna skupina Sonus, ansambel Roka Žlindre, Tanja Žagar, ansambel Mira Klinca, Preloški muzikanti, Manuela Brečko, Marko Hribernik, Elena Hribernik, Iris, projekt Canta! ter skupina Presenečenje. Koncert bosta povezovala Mojca Mavec in Matjaž Merljak, scenarij je pripravil Tadej Sadar, režiser prireditve pa bo Tomaž Švigelj.

V času koncerta in po koncertu bodo poslušalci in gledalci ob neposrednem radijskem in televizijskem prenosu akcijo lahko podprli z darovanjem sredstev po telefonu. V času lanskega koncerta za družine v stiski so zbrali 131.000 evrov. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote je pomoč prejelo več kot 20.000 družin po Sloveniji.

Slovenska karitas letos k darovanju vabi v duhu gesla Veselje v sožitju. Zbrana sredstva bodo posebej namenjena družinam z otroki, kjer so starši izgubili zaposlitev ali ne dobijo plačila za delo, so pred težkimi preizkušnjami in težavami, ki jih sami samostojno in neodvisno ne morejo rešiti. Potrebe družin in raznovrstnost materialnih težav, s katerimi se soočajo, se zaradi zahtevnega položaja v širši družbi v zadnjih letih povečujejo.

Plakat


Več informacij o koncertu dobite na sedežu Slovenske karitas na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–60 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].