Karitas Vojaškega vikariata in Župnijska Karitas Ptuj z roko v roki za Kosovo

Karitas vojaškega vikariata in župnije Ptuj na Kosovem Karitas vojaškega vikariata in župnije Ptuj na Kosovem

Sredstva, zbrana s sodelovanjem ljudi dobre volje, so prek pripadnikov Slovenske vojske dosegla najrevnejše prebivalce Kosova.

V sodelovanju z župnijsko Karitas Ptuj in Karitas vojaškega vikariata (KVIK) so pripadniki 35. slovenskega kontingenta na Kosovu izpeljali karitativno-humanitarno pomoč v obliki oblačil in igrač. Pripadniki Skupin za povezavo in nadzor so na območju svojega delovanja sredstvarazdelilidružinam različnih narodnosti in veroizpovedi. Nekaj sredstev so skupaj s poveljnikom slovenskega kontingenta podpolkovnikom Mihom Kuharjem predali »Varni hiši« v Peći, za katero skrbijo redovne sestre skupnosti »Misijonarke ljubezni«.

Njihova ustanoviteljica, Mati Terezija, je zapisala: »Današnji človek je lačen ljubezni, razumevajoče ljubezni. Ljudje trpijo zaradi strašne osamljenosti, strahovitega obupa, globokega sovraštva, občutka nezaželenosti, brez pomoči in brez upanja. Pozabili so na smeh, pozabili so lepoto človeškega dotika.«

Slovenski vojaki so tako tudi na Kosovu konkretno udejanjili geslo slovenske Karitas »v službi človekovega dostojanstva«.

 

Foto: pripadniki SVNKON 35 KFOR