Karitas in Hofer zbirata izdelke za pomoč slovenskim otrokom in družinam v stiski

17.3.2023 Slovenija Dobrodelnost, Karitas
Foto: Karitas Foto: Karitas

Tudi letos bodo prostovoljci Slovenske karitas v trgovinah HOFER 17. in 18. ter 24. in 25. marca zbirali izdelke za otroke in družine, ki v Sloveniji živijo v pomanjkanju, ter jim tako polepšali velikonočne praznike. HOFERjevi kupci so sicer v dosedanjih 15 zbiralnih akcijah zbrali že več kot 250 ton izdelkov.

Izdelke bodo kupci lahko dodali k svojemu rednemu nakupu in jih na koncu odložili v nakupovalni voziček pri pakirnem pultu. Izdelki, ki jih družine najbolj potrebujejo, so:

  • živila za otroke: žitne kašice, kosmiče in namaze,
  • osnovna živila: trajno mleko, olje, sladkor in moko,
  • izdelke za higieno: pralni prašek, šampon, plenice ali druge izdelke po lastni izbiri.

Pomembno je le, da izdelki za hrambo ne potrebujejo hlajenja.

V osmih letih skupnega sodelovanja med Slovensko karitas in podjetjem HOFER so kupci zbrali že več kot 250 ton izdelkov, to številko pa želijo s tokratno akcijo še nadgraditi, da bodo znova lahko pomagali številnim pomoči potrebnim.

Zbiranje izdelkov bo potekalo v vseh 91 HOFER trgovinah v Sloveniji:

  • v petek, 17. 3. 2023, in v soboto, 18. 3. 2023, ter
  • v petek, 24. 3. 2023, in v soboto, 25. 3. 2023.

Akcija bo v navedenih terminih potekala v vseh trgovinah HOFER. Vsaka od 91 trgovin HOFER bo prispevala še izdelke v vrednosti 50 evrov.

»Veseli nas, da s Slovensko karitas organiziramo že 16. zbiralno akcijo in da bomo ponovno lahko pomagali tistim, ki pomoč zares potrebujejo. Tudi tokrat bo vsaka trgovina HOFER prispevala voziček z izdelki v vrednosti 50 evrov, tako da bomo zbrani količini s strani naših kupcev dodali še izdelke v vrednosti 4.550 evrov,« so pred akcijo povedali pri HOFERju.

Pri Slovenski karitas so dodali: »Verjamemo v dobroto ljudi, saj so jo ljudje v Sloveniji pokazali v številnih dobrodelnih akcijah, še posebej v zadnjih letih. Več, kot je stisk, večje so potrebe in s hvaležnostjo se tudi tokrat obračamo na darovalce, ki bodo s hrano ali pripomočki polepšali prihajajoče velikonočne praznike slovenskih družin v stiski. Z vašim prispevkom bodo prazniki bogatejši tudi za vas. Iskrena hvala.«

videu si lahko ogledate, kako opravite nakup izdelkov za otroke in družine v stiski. Vnaprej iskrena hvala za vsa darovana živila in izdelke.

Kontaktna oseba s strani Karitas: Mojca Kepic, 01 300 59 69, [email protected]