Javna molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani

13.10.2023 Ljubljana Molitev, Mladi, Škofija Ljubljana
Grafika: Katoliška mladina Grafika: Katoliška mladina

Katoliška mladina v petek, 13. oktobra 2023, ob 6.30 zjutraj prvič organizira javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani.

»Javna molitev je mnogo močnejša od zasebne, da pomiri Božjo jezo in prikliče Njegovo usmiljenje, in sveta mati Cerkev, ki jo vodi Sveti duh, je vedno podpirala javno molitev v časih javne tragedije in trpljenja,« piše eden največjih strokovnjakov za rožni venec, »drugo najboljšo molitev za sveto mašo«, sv. Louis Marija Montfortski. Po njegovem napotku in zgledu brezštevilnih drugih držav bomo tudi pri nas začeli z javno molitvijo sv. rožnega venca – za našo domovino in zveličanje njenih duš ter posebne namene, ki jih bomo še objavili.

Prvič vse, še posebej pa mlade može in fante, ki smo prvi poklicani biti voditelji in zgled pri pričevanju vere, vabimo na Kongresni trg v Ljubljani, pred spomenik Presveti trojici, v petek, 13. oktobra, ob 6.30. Molili bomo na pomenljiv datum, ko je leta 1884 papež Leon XIII. po navdihu, ki ga je prejel pri sv. maši, zapisal molitev k sv. nadangelu Mihaelu za Cerkev, pred dobrimi sto leti pa se je Gospa Rožnega Venca zadnjič prikazala v Fatimi in napravila »sončni čudež«, ki ga je videlo 70.000 ljudi.

Urban Šifrar,
Katoliška mladina