Informativna dneva v Zavodu Antona Martina Slomška

Informativna dneva bosta v petek, 12. februarja 2016, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. februarja, ob 9. uri.

1. septembra letos bo minilo 20 let odkar je takratni mariborski škof msgr. dr. Franc Kramberger ustanovil Zavod Antona Martina Slomška. V teh letih rastemo in vedno bolj dobivamo obliko, kot je bila takrat sanjana. Pomemben del življenja dveh enot zavoda so dijaki in dijakinje, ki obiskujejo Škofijsko gimnazijo Antona Martina Slomška in tisti, ki živijo v Dijaškem domu Antona Martina Slomška.

V Zavodu se trudimo, da bi bili opora družinam in župnijam pri vzgoji otrok in mladostnikov. Pri vzgoji še posebej dajemo poudarek medgeneracijskim odnosom, prostovoljstvu in kvaliteti medosebnih odnosov ter krščanskim vrednotam.

V Zavodu deluje tudi Slomškovo dijaško semenišče, namenjeno fantom, ki čutijo duhovni poklic in razmišljajo o poti duhovništva.

Za dodatne informacije v povezavi z gimnazijo so na voljo v tajništvu gimnazije na tel. (059) 092 200 ali šolska svetovalna delavka ga. Alenka Tarkuš, tel. (059) 092 215. Za dodatne informacije v povezavi z dijaškim domom je na voljo ravnateljica dr. Lidija Hamler na tel. (059) 092 501, GSM: 041/716-561 ali e-mail: [email protected].

Vabljeni, da obiščete spletno stran, kjer so podrobnejši podatki in utrip življenja Zavoda: www.slomskov-zavod.si

 

Besedilo je posredoval Marjan Pučko, duhovni asistent Zavoda AMS.