II. poletna šola teologije – V koga verujem in v kaj verjamem?

Teološka fakulteta UL organizira II. poletno šolo teologije z naslovom V koga verujem in v kaj verjamem?, ki bo potekala na Bledu, od 25. do 27. marca 2022.

Cilj poletne šole je osvetliti krščanski dogmatični nauk (kristologija, eksorcizem, itn.) in predstaviti kritični pogled na novodobne religiozne in duhovne prakse (meditacija, magija, gnoza, joga, astrologija, horoskop, itn.). Gostje bodo spregovorili o tem, do katere mere so slednje dopustne v življenju kristjanov in kje je meja oz. nevarnost le teh. 

Komu je namenjena?  
Poletna šola teologije je v prvi vrsti namenjena študentom in diplomantom humanističnih in družboslovnih področij ter vsem tistim, ki jih obravnavana tematika zanima. Število udeležencev je omejeno na 20. Poletna šola bo potekala v primeru zadostnega števila prijavljenih (10 slušateljev).  

Ovrednotenje  
Poletna šola se bo študentom UL TEOF priznala kot opravljena izbirna vsebina (3 ECTS), študentom drugih članic UL pa kot zunanji izbirni predmet. Vsi slušatelji bodo po koncu poletne šole prejeli potrdilo o udeležbi.  

Prijava in šolnina
Prijavite se preko aplikacije: https://form.jotform.com/220115168903348. Za udeležbo je potrebno poravnati šolnino, ki pokriva dve nočitvi z zajtrkom, kosilo in večerjo. Možno je tudi plačilo preko turističnih bonov (BON21). 

Prijave so odprte do 25. februarja 2022. Vaša prijava bo veljavna po plačilu računa, ki vam ga bomo poslali po oddani spletni prijavi. Zadnji rok za plačilo je 16. marec 2022. V primeru da ukrepi ne bodo dopuščali izvedbo poletne šole v živo, bo slednja potekala preko spleta. V tem primeru vam bomo nastale stroške povrnili.  

Za dodatne informacije pišite na elektronski naslov: [email protected] ali na spletni strani: https://www.teof.uni-lj.si/vabljeni-na-ii-poletno-solo-teologije