Gnidovčeva nedelja v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani

1.2.2015 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, Svetnik
Škof Janez Frančišek Gnidovec Škof Janez Frančišek Gnidovec

Škof Janez Frančišek Gnidovec, ki je dolga leta deloval kot škof v Skopsko-prizrenski škofiji, je umrl v Ljubljani 3. februarja leta 1939. Od leta 2010 je grob častitljivega božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. Letos bo glavna slovesnost v omenjeni cerkvi v nedeljo 1. februarja; na slovesnost se bomo pripravljali v duhu škofa Gnidovca, z molitvijo pred Najsvetejšim, saj je svetniški škof veliko molil, zlasti pred Najsvetejšim. Geslo letošnjega dneva: Janez Frančišek Gnidovec - škof za družine.

Petek, 30. januarja, od 16.00 – 17.30 tiha molitev pred Najsvetejšim, od 17.30 – 18.30 skupna molitev za družine, ob 18.30 sv. maša;

Sobota, 31. januarja, od 17.30 – 18.30 molitev pred Najsvetejšim za Bogu posvečene osebe, ob 18.30 sv. maša;

Nedelja, 1. februarja, od 16.00 – 16.45 ljudska spevoigra SLOVENSKI BOŽIČ, ki jo bo izvajal mešani pevski zbor iz župnije Sv. Jakob ob Savi.
Ob 16.45 litanije Srca Jezusovega in blagoslov z Najsvetejšim.
Ob 17.00 slovesna sv. maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore.

Spoznavajmo častitljivega Božjega služabnika Janeza Frančiška Gnidovca in druge naše svetniške kandidate, priporočajmo se jim in molimo za njihovo beatifikacijo ali za kanonizacijo.
Molitev za beatifikacijo Janeza Frančiška Gnidovca:

Gospod Bog, tvoj služabnik Janez Frančišek Gnidovec se je iz ljubezni do tebe nesebično ves žrtvoval za uboge. Poveličaj ga s čudeži, da mu bo Cerkev dodelila čast oltarja in nam bo močneje zasvetil njegov zgled. Po Kristusu, našem Gospodu.