Generalni kapitelj Frančiškovega svetnega reda v Rimu

4.11.2017 Rim, Italija Redovništvo
4. novembra se je s sveto mašo, ki jo je daroval kard. Pietro Parolin, v Rimu začel Generalni kapitelj Frančiškovega svetnega reda (OFS).
 
V Rimu je navzoča kot predstavnica slovenskega OFS Doroteja Emeršič, ki je sodelovala na kapitlju že pred tremi leti, ko je bil v Assisiju.
 
150 predstavnikov iz celega sveta razpravlja o Frančiškovem svetnem redu danes, saj v Evropi je skorajda v rahlem upadanju, medtem pa v deželah Daljnega Vzhoda in Latinske Amerike cveti in se razvija. Največje presenečenje je to, da se je večkratno pomnožilo število članov Frančiškovega svetnega reda na Kitajskem.

Geslo tokratnega kapitlja je: »Kakor si mene poslal na svet, sem tudi jaz njih poslal v svet.« V pripravi nanj so zadnja tri leta na različnih nivojih od pokrajinskih do narodnih bratstev razmišljali o tem kako upravljati red, kot je Frančiškov svetni red. In to na vseh področjih od vzgoje, družine, odnosa do mladine, prisotnosti v svetu, pa tudi finančnega poslovanja. Tokratni kapitelj ni volilni, bodo pa na njem oblikovali dokumente ki bodo podlaga za usmeritev svetnega reda v prihodnje.

Povzeto po spletni strani Radia Ognjišče.