Gala koncert, slovesna maša in okrogla miza ob 18-letnici delovanja Radia Ognjišče

18.11.2012 Ljubljana Kultura, Radio Ognjišče

Radio Ognjišče bo v sredo, 28. novembra 2012, praznoval 18. rojstni dan. Uvod v praznovanje bo 18. gala koncert z naslovom Presenečenje v Cankarjevem domu v Ljubljani, s katerim bodo obeležili tudi 80 let direktorja Ognjišča msgr. Franca Boleta. Praznovanje bo vrh doseglo z mašo v sredo, 28. novembra 2012, ki jo bo ob 12.00 v cerkvi Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano daroval celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Po maši bo ob 13.15 v dvorani Zavoda okrogla miza o odgovornem državljanstvu.


Urednik Trstenjak o obletnici in jubilantu

»Vsakoletno obletnico Radia Ognjišče praznujemo s sveto mašo in gala koncertom. Oba dogodka omogočata neposredni kontakt s poslušalci, na koncertu pa tudi z umetniki glasbe, besede in plesa, ki jih poslušalci slišijo v našem programu. Kakor vsako srečanje, tako tudi ti pleteta mrežo sreče, ki je v življenju vsakogar izrednega pomena, še posebej, če se gradi na vrednotah, ki so trajne in brez obračanja po vetru,« je pred koncertom dejal glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak. O jubilantu, direktorju Ognjišča msgr. Francu Boletu je dodal, da so njegova prižnica in učilnica ter taborjenje z mladimi po letu 1965 postali revija, knjige, avdio in video kasete, zgoščenke in DVD-ji, televizija, radio in spletna stran. »Če je najprej ob sebi zbiral po nekaj sto mladih in otrok ter nekaj tisoč odraslih, je po priučenju za medijskega človeka zbiral ob sebi za Kristusa in njegov evangelij nekaj deset tisoč in sto tisoč bralcev in poslušalcev.«


Udeleženci na koncertu

Udeležbo na večernem koncertu so napovedali predsednik Slovenske škofovske konference ljubljanski nadškof metropolit msgr. Anton Stres, mariborski nadškof metropolit msgr. Marjan Turnšek, celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek, novomeški škof msgr. Andrej Glavan, murskosoboški škof msgr. Peter Štumpf in ljubljanski pomožni škof msgr. Anton Jamnik. Prisotni bodo tudi vrhovni predstojniki redovnih skupnosti.


Maša in okrogla miza

Pri slovesni maši, ki jo bo daroval celjski škof Lipovšek, bo prepeval pevski zbor Mysterium iz Kranja. Po maši bodo v dvorani Zavoda sv. Stanislava z različnimi gosti govorili o odgovornem državljanstvu. Pozornost bo osredotočena na pomen sodelovanja vsakega posameznika v družbi, tudi v povezavi z letom vere, ki ga je Cerkev začela letos jeseni.

Radio Ognjišče je 5. junija 1994 v Kopru ustanovilo Tiskovno društvo Ognjišče. Medij je takrat začel z lokalnim oddajanjem, neprekinjeno oddajanje 24-urnega programa pa se je 28. novembra 1994 začelo v kleti Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.


Dodatne informacije dobite pri novinarju Radia Ognjišče Alenu Salihoviću, GSM: 051/685–661 ali po e-pošti na naslovu [email protected].