Evropsko srečanje mladih – Rostock 2022

28.12.2022 Rostock, Nemčija Duhovni program, Mladi
Grafika: Katoliška mladina Grafika: Katoliška mladina

Taizéjska skupnost že 45. zapovrstjo za novo leto organizira Evropsko srečanje mladih (ESM). Letos bo srečanje potekalo v mestu Rostock na severu Nemčije. Mladi z vse Evrope so povabljeni, da se od 28. 12. 2022 do 1. 1. 2023 pridružijo in doživijo edinstveno izkušnjo zaupanja, gostoljubja in vere.

V tretjem največjem nemškem mestu ob Baltskem morju, z eno starejših univerz v deželi, se bo novoletni utrip mesta spletel s spevi iz Taizéja ter utripom tisočih mladih z vseh koncev Evrope. Mesto, ki leži le 13 metrov nad morsko gladino, je bilo sicer med drugo svetovno vojno močno poškodovano, a vseeno ponuja veliko znamenitosti in slikovitih vedut.

Udeležence bodo sprejeli prebivalci Rostocka in okolice in jih sprejeli v toplino njihovih domov. Nikoli ne veš, kdo bo gostoljubno odprl vrata svojega doma in kako točno bo sprejem potekal. Čeprav se izkušnja bivanja pri violinistih razlikuje od izkušnje v hiši upokojenega profesorja strojništva, obe povezuje nepojmljivo zaupanje, ki si ga medsebojno izkažejo.

Na ESM se lahko prijavite na spletni strani Katoliške mladine. Tam boste našli podrobnejše informacije o srečanju, prijavi in ceni. Prijave so odprte do 14. novembra 2022. Vabljeni, da se nam pridružite.

Katoliška mladina