Evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu v Sloveniji

26.2.2013 ob 9:00 Celje in Žalec Šport
Logo Evropskega prvenstva duhovnikov v malem nogometu Logo Evropskega prvenstva duhovnikov v malem nogometu

V Celju in Žalcu bo od ponedeljka, 25. februarja, do petka, 1. marca 2013, potekalo Evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu.

Prvenstvo letos organizirajo slovenski duhovniki zbrani v Športnem društvu Pax. Poleg domače je prijavljenih še 12 tujih ekip iz Avstrije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške in Ukrajine.

Prvi tekmovalni dan bo potekal v torek, 26. februarja 2013, med 14.00 in 19.00 v telovadnicah gimnazije Celje – Center ter v OŠ Žalec, drugi tekmovalni dan bo v četrtek, 28. februarja 2013, med 14.00 in 19.00 potekal v telovadnici OŠ Žalec.

V Domu sv. Jožefa v Celju bodo v torek, 26. februarja 2013, ob 9.00, pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili mednarodni dogodek.


Športno društvo PAX

Nekateri slovenski katoliški duhovniki se že več kot 27 let zbirajo v Športnem društvu PAX, ki je prostovoljno združenje katoliških duhovnikov, redovnikov, diakonov ter bogoslovcev. Ukvarja se s športno-rekreacijskimi ter izobraževalnimi dejavnostmi. Ob različnih športnih ter družabnih prireditvah ohranjajo telesno kondicijo in utrjujejo duhovniško družbo. S tovrstnim druženjem želijo v duhu evangeljskih in stanovskih vrednot dajati duhovniško pričevanje tudi v javnosti. Naloga društva je zagotoviti svojim članom možnost organiziranega športnega udejstvovanja, posebej v velikem in malem nogometu ter tako ohranjati dobro telesno zdravje in počutje.

Slovenska ekipa se v februarju že šest let zaporedoma udeležuje Evropskega prvenstva duhovnikov v malem nogometu. To je za udeležence priložnost za druženje ter športno uživanje, poleg tega pa tudi spoznavanje lokalne Cerkve ter države gostiteljice.


Besedilo je pripravil voditelj slovenske ekipe Jože Povh, ki je za dodatne informacije na voljo na GSM: 031/231–894 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].