Pri Celjski Mohorjevi družbi je izšlo notno gradivo Evharistična molitev za maše z otroki

18.1.2024 Cerkev v Sloveniji Bogoslužje, Cerkvena glasba, Knjižne novosti

Notno gradivo je pripravila Slovenska liturgična komisija pri SŠK, izdali in založili sta Slovenska škofovska konferenca in Celjska Mohorjeva družba.

Evharistična molitev je središče svete maše. S slovesno molitvijo pri obhajanju evharistije stopamo v občestvo s Kristusom in ves zbor vernikov se združi s Kristusom v poveličevanju velikih Božjih del in v obhajanju daritve. Kadar so pri maši prisotni otroci, pa je to  besedilo lahko prilagojeno njihovemu dojemanju in razumevanju. Odgovore na takšno evharistično molitev za maše z otroki je uglasbil Matija Tomc.

Z evharistično molitvijo, molitvijo zahvale in posvetitve, pripeljemo svoja srca do vrhunca obhajanja. Celotna skupnost se tedaj pridruži poveličevanju, ki ga nebeška Cerkev, angeli in vsi sveti, prepevajo trikrat svetemu Bogu. Tomčeva uglasbitev nekaterih delov  evharistične molitve za maše z otroki je bila pred 50 leti objavljena v reviji Mavrica in sedaj je pripravljena tudi kot dopolnilno gradivo k misalu, kot del svete maše z otroki, in predvideva več njihovega sodelovanja z vzkliki ali petjem.

Informacije in naročila: www.mohorjeva.org


Pripete datoteke: EVHARISTIČNA MOLITEV ZA MAŠE Z OTROKI 2 - PL.pdf