Dvodnevno srečanje za mlade na temo poklicanosti z naslovom Veš, kam greš?

Fotografija je simbolična Fotografija je simbolična

Sestre karmeličanke se v letošnjem letu spominjajo 130-letnice prihoda prvih sester v Slovenijo (na Selo pri Ljubljani, sedanje Moste). Zato so se odločile, da v tem času pripravimo nekaj dogodkov za različne ciljne skupine. 

Dvodnevno srečanje za mlade bo potekalo v Sori od 18. do 19. oktobra 2019 na temo poklicanosti z naslovom Veš, kam greš?

Veselje in radost do življenja je naša prva poklicanost. Kako pa lahko v teh časih živimo svoje življenje v radosti? Sprejeti življenje zahteva spraševanje, iskanje odgovorov ... Samo če iščemo in najdemo najširši, najgloblji smisel in cilj, ki zajame vse delne smisle in cilje, lahko izmed mnogih ponujenih možnosti izberemo tisto, ki nas najbolj usmerja k cilju ... 

V petkovem večeru bo mlade v tematiko vpeljal Gregor Čušin, po njegovem nagovoru bo čas še za pogovor z njim, vprašanja … nato sledi molitev s sestrami (bogoslužno branje) in vodena adoracija (tišina, kakšna pesem, kratka misel …). Ves večer bo priložnost za spoved. Mladi bodo lahko prespali v župnišču (prinesejo naj s seboj spalno vrečo in armafleks).

Za petkovo večerjo sestre prosijo mlade, da si kaj prinesejo s seboj, sobotni zajtrk in kosilo pripravijo sestre. V soboto po zajtrku bo najprej molitev hvalnic s sestrami, nato pa sveta maša, ki jo bo daroval študentski duhovnik g. Roman Globokar. Sledijo pogovorne delavnice.

Natančnejši dnevni red in več o delavnicah v prilogi

 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na e-naslov: [email protected] (zadeva: »srečanje za mlade«).