Družinski večer v duhu Luči miru iz Betlehema na Mirenskem Gradu

21.12.2018 Mirenski Grad Družina, Božič
Foto: Danijel Olivo Foto: Danijel Olivo

Vsak petek na Mirenskem Gradu, v Centru za družine Mirenski Grad, potekajo družinski večeri. Ti večeri so namenjeni družinam in posameznikom, ki si želijo biti v oporo v vsakdanjem življenju in skupaj ustvarjati dom za vse. Skupaj ustvarjajo, se pogovarjajo o različnih aktualnih temah, se igrajo z otroki, pripravijo večerjo … V petek, 21. decembra 2018, je bilo še posebej veselo, saj je družinski večer potekal v duhu priprav na božič.

Postavljali so jaslice v cerkvi Žalostne Matere Božje ter krasili cerkev, Marijin dom (prostore Centra za družine Mirenski Grad) ter Gnidovčev dom duhovnih vaj. Po večerji pa je udeležence čakalo presenečenje. Obiskal jih je skavt Miha in prinesel Luč miru iz Betlehema. To je bilo prvo srečanje s skavtom, zato je otroke zelo zanimalo, kdo so in kaj počnejo. Miha je povedal veliko zanimivih stvari, otroke pa je najbolj navdušilo to, da so skavti veliko v naravi in imajo posebna imena, odvisno od skupine, v kateri so. Miha je razložil, da skavti vsako leto v župnije prinesejo Luč miru iz Betlehema. Prebral je poslanico, v kateri lučka vabi, naj ji bodo podobni. Tako kot ona s svojo toploto in svetlobo privablja, greje in pomirja, naj tudi mi gorimo za druge, se zanje darujemo in tako širimo mir. Vsak ima v sebi plamen in tudi priložnost, da ga širi naprej. Ta priložnost je hkrati tudi odgovornost, da pomagamo bližnjemu, ki potrebuje pomoč. Skupaj lahko zanetimo velik ogenj ljubezni, ki ga ne bo pogasil noben nemir.

Vsi skupaj so nato zapeli še Psalm 126, ki govori o hvaležnosti Bogu za vse, kar nam podarja. Hvaležni so bili Mihu, ki jih je prišel obiskat, povedal o skavtih in prinesel Luč miru. Hvaležni pa so tudi skavtom, ki so se letos v duhu akcije Luči miru iz Betlehema, odločili del sredstev nameniti ravno Centru za družine Mirenski Grad

Petra Markič