Predavanje Dr. Lambert Ehrlich, prerok slovenskega naroda

17.11.2022 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Škofija Celje, Izobraževanja
Predavatelj, dr. Janez Juhant Predavatelj, dr. Janez Juhant

Dom sv. Jožef Celje vabi na prvo predavanje iz novega sklopa Slovenski mučenci in svetniški kandidati za življenje danes o dr. Lambertu Ehrlichu, ki bo v četrtek, 17. novembra 2022, ob 19. uri v Domu sv. Jožef Celje (Plečnikova ulica 29). Predavatelj bo prof. dr. Janez Juhant.

O dr. Lambertu Ehrilichu je prvo predavanje sklopa Slovenski mučenci in svetniški kandidati za življenje danes, v Domu sv. Jožef Celje. Razmišljanja o svetlih likih naše cerkvene in narodne zgodovine ter posameznikov, ki s svojo svetniško držo in pričevanjem za Kristusa zaznamujejo življenje vernih posameznikov in celotne Cerkve v Sloveniji.

Celovit prikaz osebnosti Lamberta Ehrlicha (1878–1942) ter njegovega vsestransko bogatega delovanja v Cerkvi in družbi na Koroškem in v Sloveniji. Svoje odločno nasprotovanje italijanskemu in komunističnemu zatiranju v svoji Spomenici Italijanom je plačal z življenjem, ko so ga s študentom Viktorjem Rojicem pred njegovim Cirilovim domom po ukazu Edvarda Kardelja in Borisa Kidriča ustrelili atentatorji, organizirani kot tajna varnostno-obveščevalna služba komunistov (VOS).

Več na spletni strani: https://www.jozef.si.