Odprtje razstave tapiserij križevega pota in predstavitev knjige Besede srca

6.3.2013 ob 18:00 Ljubljana Knjiga, Razstava, Zavod sv. Stanislava

V Zavodu sv. Stanislava bodo v Kregarjevem atriju v sredo, 6. marca 2013, ob 18.00, odprli razstavo tapiserij križevega pota Radovana Rakovca. Avtorja in njegova dela bo predstavil kustos Gorenjskega muzeja dr. Damir Globočnik. Na otvoritvi bodo s kulturnim programom sodelovali dijaki Škofijske klasične gimnazije in mladi glasbeniki. Razstava bo odprta do torka, 2. aprila 2013.

Predstavitev avtorja razstave in njegovih del.

Ob 19.00 bo v Kregarjevi galeriji številka 3 sledilo srečanje z gospo Berto Golob in predstavitev knjige Besede srca. Pisateljico bo predstavil urednik nekaterih njenih del in eden od predsednikov gibanja Bralna značka Jože Zupan, urednica Tadeja Zupan Arsov iz Založbe Karantanija pa bo spregovorila o književnem delu Besede srca, ki vsebuje izbor srčnih misli iz avtoričine zakladnice. Publikacija je opremljena z ilustracijami Lucijana Reščiča, izšla pa je v počastitev pisateljičinega življenjskega praznika.

Berta Golob je izjemna poznavalka slovenskega jezika: z njim se igra, z njim poučuje, z njim razsvetljuje. Je avtorica več kot 50 knjig, od tega jih je največ namenjenih mladim v skrbi za igrivo približevanje bogastva, slasti in pasti v jeziku. Preostala njena dela so poglobljena v skrivnosti vere. Njene misli poletijo po neodkritih širjavah in velik privilegij je prisluhniti vedno novim razsežnostim izražanja, ki jih odkriva prejemnica Levstikove in Žagarjeve nagrade ter Trubarjeve plakete.


Dodatne informacije dobite pri gospe Bernardi Podlipnik v Zavodu sv. Stanislava na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano, po tel. št. 01/582–22–00 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].