Dogodki v Škofijski karitas Koper od 1. do 8. decembra

1.12.2015 Škofija Koper Karitas, Škofija Koper

Okrogla miza in delavnice z  naslovom Skupaj recimo ne odvisnostim, bo v organizaciji Zavoda Pelikan karitas v sredo, 2. decembra 2015, ob 17.00 v prostorih Škofijske gimnazije Vipava, Goriška cesta 29. O problematiki stiskah zaradi odvisnosti bodo spregovorili: Marko Hlebec, predstavnik Policijske uprave iz Nove Gorice, Branimir Miličevič, koordinator v centrih skupnosti Srečanje in Jožica Ličen, Karitas. Program bo koordinirala strokovna delavka v Informativno – svetovalni pisarni v Ajdovščini Elizabeta Kotar, GSM: 030 646 946.

Prodajna razstava likovnih del, ki so nastala v 21. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas bo v decembru na ogled v Galeriji Ars v Gorici (IT), na Travniku. Odprtje razstave bo v četrtek, 3. decembra, v prostorih galerije Ars pod naslovom Veselite se življenja. Izkupiček prodanih del bo šel v Sklad Bogdana Žorža za pomoč otrokom. Razstavljena bodo dela udeležencev kolonije, strokovnih sodelavcev in darovalcev ob dnevu odprtih vrat.

Adventna duhovna obnova slepih in slabovidni bo v soboto, 5. decembra, v Kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu, s pričetkom ob 9.00. Pri izpeljavi vsakoletnega srečanja in duhovne obnove slepih in slabovidnih sodeluje Škofijska karitas Koper. Duhovno obnovo bo vodil kapucinski br. Placid.

Zavod karitas Samarijan bo na praznik Brezmadežne, 8. decembra, odprl Materinski dom v Šempetru pri Gorici. Ob 10.00 bo v Župnijski cerkvi, ob somaševanju duhovnikov, daroval sveto mašo koprski škof dr. Jurij Bizjak, nakar bo ob 11.30 blagoslovil Materinski dom Karitas na Cvetlični ulici 11. Kontaktna oseba Milena Brumat, GSM: 031  655 961.

 

Pripravila: Jožica Ličen, namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper, GSM: 041 429 713, e-pošta: [email protected]