Dogodki v Hiši kruha pri Svetem Duhu nad Škofjo Loko

15.12.2012 Sveti Duh nad Škofjo Loko Duhovni program
Uršulinski samostan - foto - SŠK Uršulinski samostan - foto - SŠK

V domu duhovnosti Hiša kruha, ki se nahaja pri Svetem Duhu nad Škofjo Loko, sestre uršulinke skupaj z laiki in nekaterimi duhovniki pripravljajo različne programe. V naslednjih dveh mesecih se bodo zvrstili naslednji dogodki:

Duhovna pot staranja

Na novo so začeli s ponudbo za tiste, ki so prestopili 60. leto življenja in sicer četrtkove čajanke z naslovom Duhovna pot staranja. Potekale so tri zaporedne četrtke (15., 22. in 29. novembra 2012 med 15.00 in 18.00. Program so vodili p. Lojze Bratina DJ in sestre uršulinke. Prijave zbirajo do torka, 13. novembra 2012.

Vikend za mlade pare v spoznavanju

Že nekaj let pripravljajo vikend programe za mlade pare v spoznavanju. Tokrat je bila na vrsti tema In dva bosta eno telo. Vikend, ki je potekal od petka, 16. do nedelje, 18. novembra 2012, sta vodila p. Andrej Benda DJ in s. Irena Mohorič OSU. Potrebne so prijave.

Sočutna.si

V okviru programa za ženske Sočutna.si je v soboto in nedeljo, 24. in 25. novembra 2012, potekala delavnica za osebno in duhovno rast z naslovom Telo mi pripoveduje. Vodili sta jo s. Meta Potočnik OSU in spec. ZDT Janja F. Gorjanc.


Adventna delavnica in priprava na vstop v adventni čas

Posamezniki in družine so se v soboto, 1. decembra 2012, udeležili adventne delavnice, kjer je poleg izdelovanja adventnega venca potekala tudi duhovna priprava na vstop v adventni čas. Potekala je med 10.00 do 14.00. Program je vodila s. Judita Mihelčič OSU.

Skupina za razporočene

V torek, 4. decembra 2012, je potekalo redno srečanje skupine za razporočene oz. za tiste, ki so v postopku ločitve. Skupina je odprtega tipa. Zainteresirani se lahko pridružijo kadar koli. Srečanja vodita s. Meta Potočnik OSU in Metoda Gradišek.

Adoracija

V noči iz četrtka, 6. na petek, 7. decembra 2012, je bila v Kapeli presvetlega obličja celonočna adoracija v tišini.

Sočutna.si

V okviru programa za ženske Sočutna.si bo v soboto, 15. decembra 2012, delavnica za osebno in duhovno rast z naslovom O čem mi govori tesnobnost? Vsebino bodo poleg Sanje Rozman pripravile sodelavke iz Hiše kruha.

Duhovne vaje z očeti vere

Duhovne vaje z očeti vere bodo potekale od petka, 14. decembra 2012, do nedelje, 16. decembra 2012. Br. Miran Špelič OFM bo udeležence seznanil s spisi, ki so nastajali v prvih krščanskih stoletjih.

V omenjenem domu po dogovoru sprejemajo posameznike ali različne skupine na dneve počitka, osebnega študija ali osebne duhovne vaje. Nudijo možnost za osebni pogovor, svetovanje in vključitev v psihoterapevtski proces za posameznike, pare in družine po relacijskem modelu p. Christiana Gostečnika OFM.


Dodatne informacije dobite v Inštitutu za celostno rast osebnosti, ki deluje v Hiši kruha pri Svetem Duhu, GSM: 041/765–496, e-naslov: [email protected].