Dobrodelni orgelski koncert, Marija Snežka Podpečan

17.10.2021 ob 17:00 Celje Dom sv. Jožef, Dobrodelnost, Cerkvena glasba, Kultura
Marija Snežka Podpečan Marija Snežka Podpečan

Dom sv. Jožef Celje vabi na dobrodelni orgelski koncet iz sklopa Glasba na hribu, ki bo v nedeljo, 17. oktobra 2021, ob 17. uri. Organistka bo Marija Snežka Podpečan, koncert pa bo povezoval Jože Andolšek.

Koncert bo v prid lačnim v Etiopiji. Salezijanec Jože Andolšek, ki že 25 let pomaga lajšati revšino v tej prsotrani deželi, ki je kar 52 večja od Slovenije, pravi: "Pri delu z revnimi me nagovarja papež Frančišek, ki nas kristjane prosi, naj gremo na obrobja, k ljudjem, posebno mladim, ki so lačni, žejni in bolni".

Koncert bo v cerkvi sv. Jožefa Celje (udeležba na koncertu je pogojena z izpolnjevamnjem PCT pogoja).

Vstop prost – prostovoljni prispevki – vabljeni!

Marija Snežka Podpečan je študirala orgle – koncertno in pedagoško smer na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Robertu Wernigu in je diplomirala z odliko. Magistrski študij orgel je opravila na Umetniški univerzi v Gradcu pri prof. Karin Tafeit, ob delu pa je opravila še študij klavirja na KLK v Celovcu, smer korepetitor petja in instrumenta pri prof. Elemerju Tarjanu.  Živi in dela v Novem mestu, nastopa tudi v tujini (do sedaj Avstrija, Hrvaška, Srbija, Italija, Nemčija, Francija, Belgija, Luksemburg, Kitajska). Sodeluje na mednarodnih tekmovanjih, zadnji uspeh je 1. mesto in zlata plaketa v disciplini orgle solo na International Moscow Music Competition.


Pripete datoteke:

Orgelski koncert, Marija Snežka Podpečan, oktober, 2021.pdf