Dobrodelni delovni tabor gimnazijcev Škofijske klasične gimnazije v Bosni in Hercegovini

4.8.2013 Kakanj, BiH Katoliška šola, Mladina
Delovni tabor ŠKG 2012 - Foto ŠKG Delovni tabor ŠKG 2012 - Foto ŠKG

Skupina 30 dijakinj in dijakov skupaj z nekaterimi učitelji Škofijske klasične gimnazije že šestnajsto leto zapored odhaja na delovno-prijateljski tabor v Bosno in Hercegovino. Tabor bo potekal od nedelje, 4. do torka, 13. avgusta 2013. Mladi prostovoljci se bodo odpravili v kraj Kakanj, kjer bodo pomagali več družinam pri urejanju njihovih domov. Pred dvema letoma so v tem kraju eni družini že zgradili hišo.

Tabor vsa leta organizirajo v sodelovanju s Slovensko Karitas in Škofijsko Karitas Ljubljana, ki v postni akciji Ne pozabimo zbirata sredstva za pomoč prebivalcem v jugovzhodni Evropi. Dosedaj so pomagali pri obnovah porušenih hiš v Sarajevu, Donjih Kolibah in Kaknju ter ljudem pokazali tudi solidarnost in sočutje.

Materialnim sredstvom, ki jih dobrotniki prispevajo v postni akciji, prostovoljci dodajo opravljene delovne ure in s tem dajejo tudi spodbudo domačinom, da skupaj opravijo potrebno delo. V času tabora udeleženci spoznajo kulturno, zgodovinsko in religijsko raznolikost Bosne in Hercegovine. S tem se mladi krepijo v sprejemanju različnosti in v strpnosti, saj se odpravijo tudi v Sarajevo in Mostar, kjer obiščejo džamijo. Tabor sklenejo z obiskom romarskega središča v Medjugorju. Projekt delno podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana in nekateri donatorji.

Na spletni strani Škofijske klasične gimnazije so objavljene fotografije taborov prejšnjih let: http://skg.stanislav.si/dejavnosti/pocitniske-dejavnosti/tabor_bosna.

Obvestilo je pripravil organizator tabora mag. Tone Česen, ki je na voljo za dodatne informacije na tel. 01/582–22–12 ali na e-naslovu: [email protected].