Delavnica: ''Ljudski oder v župniji''

7.2.2015 ob 9:30 Dom sv. Jožef Celje, Plečnikova 29 Dom sv. Jožef, Izobraževanja, Kultura, Nova evangelizacija
''Miciki je treba moža'', v uprizoritvi mladih župnije Celje - sv. Jožef ''Miciki je treba moža'', v uprizoritvi mladih župnije Celje - sv. Jožef

Dom sv. Jožef Celje vabi na delavnico z naslovom

LJUDSKI ODER V ŽUPNIJI

Sodobna družba ni le razkristjanjena, temveč v marsičem tudi kulturno zmedena, kar se V slabem rado dopolnjuje, kot se žlahtna kultura dopolnjuje s pristnim krščanskim. Tako bi težko ločili krščansko oblikovanje od kulturnega in kulturnega od krščanskega. Prvo oznanilo v sodobnem času je potrebno iskati, zagotovo je delovanje na področju kulture zanj čudovita priložnost, kar je še posebej dobrodošlo na področju dela z mladimi, ki so pripravljeni storiti več, kot si morda mislimo. Poživljanje žlahtnega ljudskega odra s krščanskim sporočilom, tako sodobnega kakor tradicionalnega, je velika pastoralna priložnost. Neko obdobje naše zgodovine in praksa sodobnega časa nam to sporočata. V Domu sv. Jožef bi se radi odzvali na to priložnost in potrebo, zato pripravljamo izhodišča za takšno pastoralno delo, ki bi ga z ustreznimi strokovnjaki radi delili z vsemi, ki vas stvar zanima. Gre za začetke, ki pa jih lahko skupaj gradimo v močnejši izraz in konkretno delo. Srečanje, ki ga pripravljamo, je namenjeno duhovnikom in vsem pastoralnim delavcem, tudi laikom, ki vas izziv zanima in ste se pripravljeni spoprijeti z njim.

Delavnico vodi duhovnik Jože Planinšek, ob sodelovanju s prof. Jožetom Faganelom, prof. Ivanom Štuhecom ter igralcem Zvonetom Hribarjem.

Vabljeni v soboto, 7. februarja 2015, od 9.30 do 13. ure.

Prijave sprejemamo na 059-073-800 in [email protected]

Delavnica je brezplačna - prostovoljni prispevki