Dan slovenskih cerkvenih glasbenikov

14.11.2014 Špeter, Italija Glasba, Glasbenik, Kultura

Spoštovane članice, spoštovani člani Slovenskega Cecilijinega društva, drage kolegice in kolegi,

po najavah v reviji Cerkveni glasbenik in objavi na spletu Vas v imenu Slovenskega Cecilijinega društva oz. izvršnega odbora društva vabim, da se v petek popoldne 14. in v soboto 15. novembra v Špetru v Benečiji skupaj udeležimo letošnjega Dneva slovenskih cerkvenih glasbenikov, našega tradicionalnega rednega letnega strokovnega srečanja društva ter drugih slovenskih cerkvenih glasbenikov.

K udeležbi vabimo članice in člane našega društva, druge slovenske organistke in organiste, zborovodkinje in zborovodje, slušatelje slovenskih orgelskih šol, študente glasbe, cerkvene pevce in ljubitelje cerkvene glasbe ter vse tiste somišljenike, ki še niso člani našega društva.

V sodelovanju z Glasbeno matico Trst in s pomočjo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti prirejamo naš letošnji že tradicionalni Dan ... v postorih Inštituta za slovensko kulturo v Špetru, s pogledom skozi tamkajšnje Slovensko multimedialno okno in v cerkvi v bližnji Ažli, kjer se bomo ob pestrih splošno kulturnih in strokovnih vsebinah ter na koncertu srečali z našimi rojaki cerkvenimi glasbeniki ter njihovim izročilom in delom. Z njihovo pomočjo bomo spoznali utrip glasbe in cerkvene glasbe, kulturo, jezik in narečja Benečije, prav tako vprašanja in probleme, s katerimi se pri svojem pomembnem narodnem in kulturnem poslanstvu srečujejo. Poskrbeli bomo za skupen prevoz udeležencev iz Ljubljane, za prehrano in prenočišče. Podrobno vsebino srečanja, spored koncerta, imena predavateljev in vse organizacijske podrobnosti najdete v prilogi in na spletni strani društva www.scd.si. Z našo številno udeležbo na tem tradicionalno zanimivem strokovnem srečanju bomo izkazali našo podporo kolegicam in kolegom, slovenskim glasbenikom v Benečiji, ki si s svojim delom tudi v cerkveni glasbi prizadevajo za ohranjanje slovenske cerkvene glasbe, jezika in kulture.

Prosimo, da izpolnjeno prijavnico posredujete društvu takoj, najkasneje pa do vključno srede 12. novembra, z elektronsko ali z navadno pošto. Tako bomo lahko pripravili vse potrebno za nemoteno in kakovostno izvedbo zanimive vsebine ter uspeh našega srečanja. Za vse podrobnosti povprašajte prosim na [email protected] ali po telefonu 031.879281. Prosimo Vas tudi, da to vabilo in informacijo posredujete še drugim možnim udeležencem letošnjega Dneva slovenskih cerkvenih glasbenikov in jih povabite, da se nam v Špetru pridružijo.

In samo še misel. Nemoteno delovanje našega društva in uresničitev začrtanega programa, kar je tudi dobra organizacija Dneva slovenskih cerkvenih glasbenikov, je bistveno odvisno tudi od ekonomske sposobnosti društva. Ta je tudi letos kljub podpori s strani proračuna bistveno odvisna tudi od plačanih članarin. Zato v imenu Izvršnega odbora društva prosim vse, ki društvene članarine za leto 2014 še niste uspeli poravnati, da to čimprej storite. Članarino lahko plačate tudi v gotovini neposredno na Dnevu slovenskih cerkvenih glasbenikov.

Veselimo se, da se bomo tudi letos v velikem številu srečali na naš dan, na Dan slovenskih cerkvenih glasbenikov v Špetru v Benečiji. V imenu Izvršnega odbora Slovenskega Cecilijinega društva Vas vse lepo pozdravljam,

 

Tomaž Faganel
za Slovensko Cecilijino društvo

Program in prijavnica