Dan odprtih vrat in obvestilo o nepooblaščenem zbiranju sredstev za varno hišo

19.3.2013 ob 10:00 Solkan Karitas, Škofija Koper

Dan odprtih vrat

Zavod Karitas Samarijan, katerega ustanovitelj je Škofijska karitas Koper, sporoča, da bo v materinskem domu na Skalniški cesti 1 v Solkanu v torek, 19. marca 2013, v počastitev tedna družine in materinskega dneva, potekal dan odprtih vrat. Od 10.00 do 11.00 bo predstavitev programa, sledil bo ogled hiše in druženje.

Obvestilo o nepooblaščenem zbiranju sredstev za varno hišo

Strokovne delavke Zavoda Karitas Samarijan, v okviru katerega deluje varna hiša Karitas za Primorsko, so bile od več posameznikov obveščene, da se od vrat do vrat pobirajo prispevki za varno hišo. Ob tem izjavljajo, da se ti prispevki ne pobirajo za delovanje njihovega programa. Varna hiša Karitas za Primorsko je vključena v mrežo javnih socialnovarstvenih programov, ki jih finančno podpirajo Ministrstvo za delo družino in socialne zadeve, Fundacija invalidskih in humanitarnih organizacij, lokalne skupnosti in posamezni dobrotniki z nakazilom na transakcijski račun.

Zavod Karitas Samarijan že več let izvaja program materinski dom v Domu Karitas v Solkanu in na Cesti ter varno hišo Karitas za Primorsko na tajni lokaciji. V letu 2012 je bilo na obeh lokacijah v program materinski dom vključenih 24 žensk in 18 otrok s 7.080 nočitvami, v program varna hiša pa 8 žensk in 7 otrok s 1.980 nočitvami. Več na www.zavodsamarijan.si.


Dodatne informacije o dejavnosti Zavoda Karitas Samarijan so na voljo pri direktorici Mileni Brumat na GSM: 031/655–961.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske Karitas Koper Jožica Ličen.