Ciril-Metodovo odličje SŠK zakoncem Brežnik in Lajovic iz Avstralije

24.1.2016 Sydney, Avstralija Cerkev v Sloveniji, SŠK, Zamejci in izseljenci

Slovenski škofje so na 91. redni seji, ki je 23. novembra 2015 potekala v Ljubljani sklenili, da bodo podelili Ciril-Metodovo odličje Slovenske škofovske konference zakoncem Alfredu in Jeni Brežnik ter Dušanu in Saši Lajovic iz Avstralije. Odličje sv. Cirila in Metoda prejmejo za zvesto služenje Cerkvi med Slovenci.

Odličji je zakoncem Brežnik in Lajovic v nedeljo, 24. januarja 2016, v Sydneyju v Avstraliji podelil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Alfred in Jeni Brežnik ter Dušan in Saša Lajovic desetletja živijo in delujejo v Avstraliji. S svojim delom in izdatno materialno pomočjo so na različne načine prispevali gmotne temelje za uspešno delovanje slovenske katoliške skupnosti v Avstraliji ter za delo slovenskih frančiškanov v Sydneyju. Župnija v največjem avstralskem mestu je tudi s pomočjo družin Brežnik in Lajovic v času svojega dosedanjega delovanja na pomemben in viden način prispevala k širjenju evangeljskega sporočila med Slovenci v Avstraliji ter opravila edinstveno nalogo na področju ohranjanja in krepitve narodne zavesti.