Četrti misijonski koncert z naslovom Pomagaj!

Zavod Antona Martina Slomška Zavod Antona Martina Slomška

V dvorani Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru bo v četrtek, 21. marca 2013,  ob 18.00 četrti misijonski koncert z naslovom Pomagaj! Darove bodo tokrat zbirali za misijon Pucara v Peruju. Program bodo poleg dijakov Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v zasedbah Il divji, Creativo, Žiga Šraml & Ana Karneža sooblikovali tudi profesorji. Prostovoljne prispevke  bodo zbirali tudi s pomočjo licitacije dijaških izdelkov. O obisku misijona Pucara v Peruju bo pričeval duhovnik Simon Potnik.


Predstavitev misijonskega krožka

Na Škofijski gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru misijonski krožek deluje četrto leto. Njegova moderatorja sta Jani Družovec in Mojca Kelbič Đajić, namenjen pa je dijakom, ki želijo odkrivati resničnost življenja v manj razvitem svetu. S pomočjo mentorjev razvijajo čut za pomoč otrokom in mladim, utrjujejo prostovoljno dejavnost, ki jim pomaga pri osebnostni rasti, v njih vzbuja ustvarjalnost za iskanje pomoči za druge, predvsem pa povezuje skupine, ki imajo skupni cilj delati dobro.

V okviru krožka že več let pripravljajo misijonski koncert, ki so ga poimenovali Pomagaj! Zbrana sredstva na tovrstnih koncertih namenijo misijonu, ki ga izberejo. V šolskem letu 2009/2010 so pomoč namenili Angoli, v letu 2010/2011 Paragvaju, v letu 2011/2012 pa so začeli zbirati sredstva za misijon v Peruju, ki ga bodo dijaki obiskali v šolskem letu 2013/2014.

V šolskem letu 2012/2013 so začeli izdelovati plišaste kokoške. Z njihovo prodajo zbirajo prostovoljne prispevke. – In zakaj ravno kokoške? – Zato, ker je uršulinka s. Andreja Godnič, ki deluje v misijonu v Peruju, povedala, da zbirajo sredstva za nakup kokoši. Na ta način bi lahko s pomočjo samooskrbe poskrbeli za prehrano otrok v misijonu. Prva sredstva so ji nakazali v novembru 2012.


Dodatne informacije dobite v Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru pri gospe Silvi Belšak, tel. 0590/921–05 ali po e-pošti na naslovu [email protected].