Čestika nadškofa msgr. Stanislava Zoreta novoimenovanemu nadškofu in apostolskemu nunciju v Iraku msgr. Mitju Leskovarju

4.5.2020 Ljubljana Škofija Ljubljana, Sveti sedež

Spoštovani gospod nadškof msgr. dr. Mitja Leskovar, apostolski nuncij,

z velikim veseljem smo sprejeli novico, da Vas je papež Frančišek imenoval za naslovnega škofa Beneventa in za apostolskega nuncija v Iraku. Na poseben način se je razveselila Vaša rojstna župnija Kokrica, kjer so se ob objavi novice oglasili zvonovi. 

Imenovanje je dokaz sposobnosti, s katerimi ste v preteklosti in boste v prihodnje služili Cerkvi. Papeža Frančiška boste zastopali v deželi, kjer je situacija  zapletena in zahtevna. Pri tem Vam bodo pomagale izkušnje, ki ste si jih nabrali na različnih koncih sveta. Predvsem pa naj Vam bo v oporo trdna vera v Gospodovo bližino ter veliko zaupanje v Marijino priprošnjo in varstvo. Pomenljivo je, da ste bili imenovani v začetku njenega meseca maja.

Dragi gospod nadškof, v imenu ljubljanske nadškofije Vam ob imenovanju iskreno čestitam in Vam obljubljam molitveni blagoslov. Prosim pa Vas, da se tudi vi ob oltarjih vedno spomnite tudi krajevne Cerkve, v kateri ste bili sprejeti v občestvo verujočih in v kateri ste prejeli dar duhovništva.

Bog z Vami in Mati Marija

Msgr. Stanislav Zore OFM
Nadškof