Božični koncert ansambla Prifarski muzikanti

25.12.2018 ob 16:00 Celje Dom sv. Jožef, Božič, Kultura
Vabljeni na božični koncert s Prifarskimi muzikanti Vabljeni na božični koncert s Prifarskimi muzikanti

V okviru koncertov iz sklopa Glasba na hribu, ki jih pripravljajo v Domu sv. Jožef, bo 25. decembra 2018 ob 16. uri nastopil ansambel Prifarski muzikanti, ki se bo predstavil z izborom najlepših božičnih pesmi in napevov.


Prifarci smo že kar dolgo na svetu in dolgo na odrih. Letošnje leto je za nas jubilejno, saj slavimo 30 let obstoja skupine. Začeli smo kot spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste in po petih letih delovanja izdali svoj prvi plošček. Od takrat smo jih izdali že 27! Pa tudi nagrad se je – poleg 4 zmag na festivalu narečnih popevk v Mariboru – že nekaj nabralo; recimo Zlati petelin za najboljšo etno album, zmaga na festivalu Etno Kostel in zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo. Po 29 letih obstoja smo se lani prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s pesmijo "Že nona mi je rekla, Tako kot je prav," poželi številne simpatije in sprejeli tudi odločitev, da s tekmovalnostjo na festivalih še kar ne bomo odnehali.

Glede na to, da glavnina članov skupine prihajajo od Fare ob Kolpi, majhne vasice v občini Kostel , ki šteje približno toliko prebivalcev kot ima hiš, smo še posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že deset in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. S pesmijo in vižami ohranjamo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje nas štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa nas – ne glede na to, da zaigramo skoraj vse, kar nam pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).


Vstop prost - prostovoljni prispevki.