Besede za nas – V Škofiji Murska Sobota so začeli obhajanje drugega obdobja po škofijskem misijonu

Razstava knjižnih del Razstava knjižnih del

V času, ko je Škofija Murska Sobota začela obhajanje drugega obdobja po škofijskem misijonu, posvečeno besedi, je Župnija Odranci pripravila predstavitev treh posredovalcev žlahtne slovenske besede.

Sveto mašo je ob štirih somašnikih daroval salezijanski inšpektor mag. Marko Košnik, po maši pa je sledila predstavitev. Rojak diakon Imre Jerebic je uvedel v predstavitev in med drugim povedal, da je »naše prekmurske duše skozi stoletja ohranjala prekmurska rejč – beseda.« O posredovalcih te besede so nato spregovorili: prof. Tone Ciglar, ki je predstavil pokojnega dr. Štefana A. Ferenčaka, »duhovnika, teološkega pisca, muzikologa, ki je bil olikan, ljubezniv in prijazen gospod«, Štefan Kociper, ki je spregovoril o pisateljski, novinarski in uredniški dejavnosti prof. Jožeta Zadravca, Klavdija Dominko pa je prebrala besede dr. Franca Zoreca o pisateljskem delu Lojzeta Kozarja ml. Ob tej priložnosti je bila v cerkvi pripravljena tudi razstava njihovih knjižnih del. Program je povezoval Rok Kolarič, s petjem so ga bogatili pevci cerkvenega zbora Neuničljivo upanje pod vodstvom Nuše Zadravec, vsem sodelujočim pa se je ob koncu zahvalil član ŽPS Branko Virag.
Beseda, ki prihaja iz dobrega srca, bogati mnoge in vodi k lepemu in dobremu. Prireditev z naslovom Besede za nas je bila prva v nizu dogodkov, ki bodo v naslednjih petih letih potekali na župnijski in škofijski ravni z namenom, da bi ohranjali lepo, resnično, pošteno besedo in z njo bogatili drug drugega.

Foto: Klavdija Dominko

Škofija Murska Sobota