Avtor knjige Duhovnik med prostitutkami v Sloveniji

26.2.2016 ob 19:00 Kranj, Gorica in Ljubljana Duhovno gibanje, Knjižne novosti
p. Jean-Philippe Chauveau v Sloveniji p. Jean-Philippe Chauveau v Sloveniji

Francoski pater Jean-Philippe, avtor knjige Duhovnik med prostitutkami, je eden izmed tistih oznanjevalcev vere, ki so svoje življenje posvetili ljudem z obrobja družbe. V pariškem Bulonjskem gozdu vsi poznajo njegov avtodom, ki vselej z odprtimi vrati sprejema moške in ženske, ‘prijatelje noči’. Prostorček miru in topline, pa tudi kapela na kolesih, v kateri se govori o dobroti, lepoti in resnici.

Konec februarja prihaja v Slovenijo, kjer nam bo spregovoril o svojem življenju in delu.

V petek, 26. februarja 2016, ob 19. uri bo gost v Mestni knjižnici Kranj. Pogovor z njim bo v dvorani vodil zaporniški duhovnik Robert Friškovec.

V soboto, 27. februarja 2016, bo gost na vikendu za mlade v organizaciji Skupnosti Emanuel, zvečer ob 19.45 se bo udeležil  večera Božjega usmiljenja v Štandrežu (Gorica, IT).

V nedeljo, 28. februarja 2016, ob 19. uri bo gost na pogovornem večeru v Študentskem domu Vincencij na Taboru v Ljubljani.


Knjiga Duhovnik med prostitutkami je izšla pri Založbi Emanuel.

Kdo bi lahko bolje razumel njihovo trpljenje? Jean-Philippe izhaja iz nasilne družine alkoholikov, ki ga je že v ranem otroštvu poslala v katoliški internat. Pri dvanajstih letih, ga je spolno zlorabil znanec, nato je postal mladoletni prestopnik.

Sodelavec ga je povabil na duhovne vaje, na molitvena srečanja, odkrivati je začel veselje, odgovornost, potrpežljivost, … Boga.

Danes je on tisti, ki posluša, svetuje in spremlja ljudi iz obrobja. Bog ga je namreč prek vrste čudovitih srečanj in posebnih milosti poklical v duhovniško službo, v kateri deli ljubezen tistim, ki je sploh ne poznajo. Svoje življenje je posvetil ljudem iz obrobja družbe, odvisnikom, zapornikom, prostitutkam, … 

Danes je njegov moto: »Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen.« Izjemno pričevanje o upanju, ki naše zakoreninjene predstave postavlja na glavo!