Adventni obisk škofa Sajeta v Domu upokojencev in oskrbovancev Impoljca

18.12.2023 Sudenec Starostnik
V ponedeljek, 18. decembra 2023, je škof msgr. dr. Saje obiskal Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, v župniji Studenec. Srečal se je z vodstvom doma in daroval sveto mašo.
 
Na začetku svete maše je škofa pozdravila direktorica ga. Darja Cizelj, ki je izrazila veliko hvaležnost, da imajo oskrbovanci doma duhovno oskrbo, saj je v ustanovi sveta maša dvakrat na mesec, duhovnik pa je vedno na voljo za nujne obiske. Zahvalila se je tudi župniku dr. Silvestru in g. Burgerju, ki skrbita za svete maše in obisk bolnikov.
 
Škof se je zahvalil za prisrčen sprejem, pozdravil je vse navzoče pri sveti maši in jim položil na srce, da je bližnji božični praznik priložnost za srečanje z Bogom in med seboj. Poudaril je pomen vere v življenju, ki je korenina v različnih viharjih in izvir upanja v preizkušnjah. Škof je vsem zaželel lepo božično praznovanje in Božjega blagoslova v novem letu. Ob koncu maše je škof blagoslovil še podobo bl. Alojzija Grozdeta, ki bo odslej nameščena v kapeli doma, saj je prav v tem domu preživela zadnje obdobje življenja njegova mama. Pri maši je prepeval župnijski pevski zbor Župnije Studenec pod vodstvom zborovodkinje Mojce Ratajc, na violino pa je pevce spremljala Ana Metelko.
 
Vir novice: Škofija Novo mesto