75. obletnica mučeniške smrti blaženega Alojzija Grozdeta

1.1.2018 ob 10:30 Mirna Cerkev v Sloveniji, Sprava, Škofija Novo mesto

Dne 1. januarja 2018 se spominjamo 75. obletnice smrti mučenca blaženega Alojzija Grozdeta, ki je mučeniško smrt zaradi prezira do vere pretrpel 1. januarja 1943 v Mirni na Dolenjskem.

Tako kot vsako leto se bomo tega dogodka na poseben način spomnili v župniji mučeništva na Mirni, kjer bo v župnijski cerkvi 1. januarja 2018 ob 10.30 slovesna sveta maša in nato ob 12.00 molitev ob znamenjih na kraju mučeništva ob potoku Vejeršca. Slovesno mašo bo ob somaševanju duhovnikov daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran, ki bo potem tudi vodil molitev pri spominskem znamenju.

Alojziji Grozde je bil za blaženega razglašen 1. junija 2010 na evharističnem kongresu v Celju. Romarsko svetišče novomeške škofije na Zaplazu, kjer so po beatifikaciji shranjene njegove relikvije, je cilj mnogih romarjev, ki se mu priporočajo v molitvi. Vsako prvo nedeljo v mesecu popoldan je tam Grozdetov molitveni shod, ko se še posebej moli za njegovo kanonizacijo. Naj ta zavetnik naše mladine izprosi našemu narodu nove duhovne poklice, ki bodo znali prenašati zaklad vere iz roda v rod.

mag. Igor Luzar
postulator