7. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu

1.3.2013 Celje in Žalec Šport

V Celju in Žalcu se je v petek, 1. marca 2013, sklenilo 7. evropsko prvenstvo duhovnikov v dvoranskem nogometu. Želja po prijateljskem stanovskem srečanju, skrb za dobro telesno počutje ter zanimanje za mlado državo Slovenijo so skupaj zbrali nad 170 duhovnikov iz 13 držav. Poleg domače so sodelovale še ekipe iz Avstrije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Italije, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Portugalske, Romunije, Slovaške in Ukrajine.

Zmagala je poljska ekipa, drugo mesto je zasedla Bosna in Hercegovina, tretje pa ekipa iz Slovaške. Ostale so se razvrstile po naslednjem vrstnem redu: Hrvaška, Portugalska, Romunija, Madžarska, Belorusija, Avstrija, Slovenija, Italija, Ukrajina ter Črna Gora. Ne glede na rezultate tekmovanja so bili po besedah organizatorjev vsi zmagovalci, saj so pokazali visoko stopnjo poštene igre in bratskega povezovanja, ki ga niti velike razdalje ne preprečujejo.

Prvenstvo v Društvu PAX vidijo kot spodbudo za mednarodna prijateljstva, za bolj redno osebno gibanje in tudi kot promocijo Cerkve na Slovenskem. Občutki udeležencev so bili pozitivni, saj je vse potekalo po načrtu, še posebej, ker sta se letos srečanja prvič udeležili ekipi iz Črne Gore in Italije. Organizatorji so se članom društva zahvalili za pomoč pri izvedbi ter celjskemu škofu msgr. dr. Stanislavu Lipovšku, ki je s svojo prisotnostjo vse dni srečanje liturgično spremljal ter ga s svojo družabnostjo in hudomušnostjo tudi popestril.


Besedilo je pripravil in posredoval predsednik društva PAX Jože Povh.