42. festival Stična mladih mlade vabi, da odkrijejo novo življenje v Kristusu

16.9.2023 Stična na Dolenjskem Cerkev v Sloveniji, Mladina

Tradicionalni 42. festival Stična mladih se bo odvil v soboto, 16. septembra 2023, v cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem.

Festival Stična mladih, ki je lani zbral več kot 3.000 udeležencev, bo tudi letos mladim ponudil izkušnjo vere, številne delavnice, bogat glasbeni in športni program ter možnost za druženje.

Po uvodnem programu bo najprej sledila sv. maša, ki jo bo daroval novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje. V popoldanskem času bodo potekale raznolike delavnice, športni turnir in koncerti Vlada Kreslina, Gala Gjurina in Primoža Križaja. Tekom dneva bo priložnost za adoracijo, sveto spoved in druženje. Po večerji bo potekal večerni koncert s Stična bendom. Časovnica programa je dostopna na spletni strani sticna.net.

Geslo letošnje Stične mladih je ‘Kdo praviš, da sem?’ in odgovarja na dileme mladih. V porastu uporabe družbenih omrežij se namreč v mnogih mladih poraja vprašanje identitete – od kod izhajam, kdo sem? Ustvarjalci letošnjega festivala so navdih za geslo našli v svetopisemskem odlomku iz 2. pisma Korinčanom (2 Kor 5, 17-21), ki na to vprašanje odgovarja s preprostim: “Če je torej kdo v Kristusu, je nova stvaritev. Staro je minilo. Glejte, nastalo je novo.” Zato želijo mlade spodbuditi, da ustvarijo novo identiteto oziroma mišljenje v Kristusu. 

Stična mladih:

  • Enodnevni festival katoliških mladih poteka že od leta 1981.
  • Več tisoč mladih na enem mestu, ki jih želijo spodbuditi, da svojo identiteto iščejo v Bogu.
  • Izobraževalne vsebine in glasbeni gostje. 

Vse aktualne informacije v zvezi z izvedbo srečanja bodo objavljene na spletni strani Stične mladih ter njenih družbenih omrežjih. 

Tinkara Jerkič, odgovorna za odnose z javnostmi na Katoliški mladini, [email protected]
Tadej Zalar, koordinator Stične mladih 2023, [email protected]

Informacije za fotografe
Navodila za medije

Katoliška mladina