24 ur molitve in posta za domovino

21.6.2022 Slovenija 30 let samostojnosti, Država
Foto: Družina Foto: Družina

Na dan državnosti, 25. junija 2022, bomo obhajali 31. obletnico samostojne slovenske države in pred tem praznikom bo tudi letos potekala pobuda molitve in posta za našo samostojno državo s prošnjo, da bi prosili Božjega varstva in blagoslova za naš narod in našo domovino.

Zato ponovno vabimo vse Slovence – tako doma kot tudi po svetu –, da se s hvaležnim spominom in s prošnjo za našo državo povežemo v 24 urah molitve in posta za domovino, Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene prebivalce molimo in prosimo Božjega varstva in blagoslova, ki ga v teh časih še kako potrebujemo. Molitev bodo oblikovale različne skupine iz domovine in zamejstva ter izseljenstva. 

Naj nas poveže molitev! 
24 ur molitve in posta za domovino bo pod geslom »Naj nas poveže molitev!« potekalo od torka, 21. junija 2022, od 18.30 do srede, 22. junija 2022, do 18.30, kar bo 24-urna molitvena priprava oz. uvod v sveto mašo za domovino, ki jo bodo v ljubljanski stolnici darovali slovenski škofje, in sicer v sredo, 22. junija 2022 ob 18.30. 

Molitev bo potekala preko spleta in bo dostopna na tej povezavioziroma prek Youtube kanala Družina Media. Prav vsak se lahko pridruži v molitvi povezanemu občestvu in na ta način doda svoj kamenček v molitvenem mozaiku, ki ga bomo naši domovini ponovno poklonili ob njenem prazniku.

Vir: Družina