11. festival družin v znamenju usklajevanja poklica in družine

2.6.2017 Visoko Družina, Duhovni program

V Zavodu iskreni.net, vodilni družinski organizaciji v Sloveniji, pripravljajo od petka, 2. do nedelje, 4. junija 2017, ob Tavčarjevem dvorcu na Visokem že 11. Festival družin – osrednji nacionalni dogodek za družine.

Edinstvenost festivala je, da družine tam lahko taborijo in se tako starši in otroci med seboj še bolj povežejo. Za vse tri dni je pripravljen pester program za OTROKE, OČETE, MAME in ZAKONCE. Festival še posebej spodbuja meddružinsko dinamiko. Pripravljamo ga ob koncu šolskega leta, da omogočimo tako otrokom kot staršem nekaj prijetne sprostitve. Letos sta dve večji spremembi v programu:

1.)   V soboto bo p. Andraž Arko OFM v katehezi dvakrat nagovoril starše oz. zakonce. Spregovoril bo o krščanskem življenju družin – kako živimo, v kakšne mite se zapletamo, kakšne omejitve oz. (pre)visoke cilje si postavljamo … in kaj je v resnici zares potrebno, da lahko živimo polno zakonsko in družinsko življenje po božjem načrtu.

2.)   V nedeljo smo mašo premaknili na konec programa, da se festival zaključi z mašo in rajanjem.

V soboto ob 13.30 se bo zgodila resnična poroka. Ob 15. uri sledi pogovor z zakoncema Matejem in Marjetko Tonin. Celodnevne seje, ki se s pomembnimi glasovanji zaključujejo pozno ponoči, dolge razprave na odborih, potovanja v tujino, večerna gostovanja v medijih ter seveda obiski volivcev na terenu zahtevajo svoj časovni davek. Kje ob vsem tem politiku sploh še ostane čas za družino? Kako vso to odsotnost prenaša zakonec in kako otroci? Kje je meja kompromisa, ki je ne smemo prestopiti?

V nedeljo bo osrednja okrogla miza ob 11. uri z zakoncema Clug (baletnika) in Rupar (podjetnika). Zakonci bodo spregovorili o svojem poslanstvu, vrednotah in načinu življenja. Zanimiv in izzivalen pogovor za vse zakonce in starše!

ZAKAJ Festival družin?

  • Pred desetimi leti smo pripravili prvi Festival družin preprosto zato, ker družine še niso imele svoje festivalske prireditve. Glede na njihov pomen v družbi pa si jo vsekakor zaslužijo.
  • Na zavodu iskreni.net čez leto pripravljamo vrsto poglobljenih izobraževanj s področja starševstva in zakonskega življenja. Enkrat letno pa želimo družinam ponuditi praznični vikend za sprostitev, veselje, druženje in zabavo.
  • V poplavi skomercializiranih prireditev želimo pokazati, kakšen je dogodek, ki ga pripravljajo družine za družine.

Sporočilo Festivala družin je: vredno si je prizadevati za družino in usmeriti vso energijo v to, da bi se uresničili kot mame oz. očetje in zakonci.

Več o festivalu družin na www.festival-druzin.si


Informacije za medije: Igor Vovk, vodja Festivala družin, [email protected], 051 422 990


Zavod iskreni.net je najmočnejša organizacija civilne družbe v Sloveniji, ki je prepoznavno DRUŽINSKA. Zavod zagotavlja sveže, drugačne in inovativne poglede na problematiko družin v sodobnem svetu. Že 11 leto zapored pripravljajo Festival družin. Pri izvedbi festivala sodeluje več kot 100 prostovoljcev (družin in mladih).