10. vseslovensko srečanje kmetov na Ponikvi

13.10.2013 Ponikva Gospodarstvo, Srečanje, Svetnik

V cerkvi sv. Martina na Ponikvi bo v nedeljo, 13. oktobra 2013, v organizaciji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, občine Šentjur ter župnije Ponikva potekalo 10. vseslovensko srečanje kmetov pod Slomškovim geslom Delo je ključ do kruha in pridne roke ga najdejo. Mašo, ki bo ob 12.00, bo daroval celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, pri bogoslužju pa bodo sodelovali člani cerkvenega pevskega zbora France Gačnik iz Stranj.

Nagovor škofa Stanislava Lipovška

Ob 14.00 bo pred rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška na Slomu svečana akademija. Slavnostni govornik bo poznavalec evropskega kmetijstva in kmetijskega prava dr. Franci Avsec. Za pogostitev bodo poskrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Ponikva, kmečke žene ter učenci Srednje kmetijske šole Šentjur. Dogajanje bodo popestrili člani Pihalnega orkestra Šentjur.

Letošnje srečanje je jubilejno in bo potekalo v sklopu projekta Kmetijstvo je zakon, ki ga Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije izvaja v sodelovanju z Evropsko komisijo, Generalnim direktoratom za kmetijstvo in razvoj podeželja. Cilj projekta je predstaviti poklic kmeta kot poslovno priložnost in izziv mladim. Tudi v partnerstvu med Evropo in kmeti, ki ga usmerja skupna kmetijska politika in predstavlja temeljni kamen evropskega povezovanja. Razstava Kmetijstvo je zakon – zgodba o dinamičnem partnerstvu med kmetovalci in Evropo bo na ogled v dvorani Slomškove hiše.

Dodatne informacije dobite pri gospodu Marjanu Papežu s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, po tel. št. 01/513–07–00 ali po e-pošti na naslovu [email protected].